Sinfoniaorkesteri Vivo

Sinfoniaorkesteri Vivo

Vuonna 1986 perustettu Sinfoniaorkesteri Vivo on nuorten soittajien valtakunnallinen filharmoninen orkesteri, jonka soittajat ovat kotoisin eri puolilta Suomea. Heidän keski-ikänsä on 18 vuotta ja ikähaarukka on 14-23 vuotta. Enemmistö soittajista on lukiossa olevia nuoria ja päätoimisia musiikinopiskelijoita, joille Vivo tarjoaa mahdollisuuden hankkia musiikkialan eri ammateissa vaadittavaa osaamista, tietotaitoa ja orkesterisoittokokemusta.

Vivon toiminta on periodiluontoista, johon liittyy olennaisena osana se, että kukin soittaja saa nuotit kotiinsa ennakkoharjoittelua varten noin kuukautta aikaisemmin. Yhteis- eli tuttiharjoitusten lisäksi soitinryhmät harjoittelevat periodien yhteydessä stemmakouluttajien johdolla. Kouluttajina toimivat suomalaiset eturivin ammattimuusikot.

Vivon ohjelmisto kattaa koko orkesterimusiikin kirjon sinfonioista ja oopperoista aina sinfoniaorkesterille sovitettuihin tangoihin ja elokuvasävelmiin. Repertoaarin pääpaino on kuitenkin ehdottomasti suurissa sinfonioissa ja sävelrunoissa (esim. Sibelius, Brahms, Tšaikovski, Šostakovitš, Mahler, Bruckner jne.).

Sinfoniaorkesteri Vivo on vieraillut ulkomailla Unkarissa, Georgiassa, Kanadassa, Yhdysvalloissa, Venäjällä, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa ja sekä kahdesti Saksassa.

www.sinfoniaorkesterivivo.fi

Osoite
Arjavirrankatu 17
11100 Riihimäki
www.sinfoniavivo.fi 

Intendentti
Mikko Leppänen
050 505 1082

Toimistonhoitaja
Auli Numminen
0400 966 350

Perustamisvuosi 1986

Koko 95 muusikkoa

Konserttipaikat
Vaihtuva