Opetusministeriön ehdotus valtion vuoden 2010 talousarvioon

Julkaistu 31.7.2009

Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopolitiikan toimintaedellytysten vahvistamiseen 73 miljoonan euron lisäys

Taide- ja kulttuuripolitiikan tavoitteena on lisätä taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta ja tukea kulttuuripalvelujen hyödyntämistä sekä kansalaisten osallistumismahdollisuuksia osallisuuden ja yhteisöllisyyden parantamiseksi. Yhtälailla tavoitteena on edistää kulttuuristen sisältöjen tuotantoa ja levitystä, luovaa taloutta sekä kulttuurivientiä ja -vaihtoa, kehittää toimivaa tekijänoikeusjärjestelmää ja parantaa kulttuuriyrittäjyyden toimintaedellytyksiä kilpailukyvyn vahvistamiseksi.

Taiteen ja kulttuurin määrärahoihin ehdotetaan lisäystä yhteensä 51,7 miljoonaa euroa. Valtionosuuksien 10,8 miljoonan euron lisäys nostaa teattereiden ja orkestereiden tuen 79 miljoonaan euroon ja 7,0 miljoonan euron lisäys korottaa museoiden valtionosuuden 38 miljoonaan euroon. Taiteenalojen lisäyksistä merkittävin kohdistuu kotimaisen elokuvan tuotantotukeen, johon ehdotetaan 2,5 miljoonan euron lisäystä. Myös näyttämö- ja tanssitaiteen vapaiden ryhmien tukemiseen ehdotetaan yli 1 miljoonan euron lisäystä.
Elokuvatarkastamon yhteyteen esitetään perustettavaksi syksyllä 2010 medianeuvosto. Kirjastorakentamiseen ehdotetaan 7 miljoonaa euroa.

Katso koko budjettiesitys OPM:n hallinnonalalta:

http://www.minedu.fi/OPM/Tiedotteet/2009/07/budjettiehdotus2010.html?lang=fi


 

Takaisin