"Luontoelämyksiä ja tarinaa" ke 15.11. klo 19 Sodankylän kirkossa ja to 16.11. klo 19 Korundissa

Julkaistu 13.11.2017


Lapin kamariorkesteri esiintyy keskiviikkona 15.11. klo 19 Sodankylän kirkossa ja torstaina 16.11. klo 19 Korundissa kamarisinfoniakonsertissa ”Luontoelämyksiä ja tarinaa”. Orkesteria johtaa taiwanilainen Tung-Chieh Chuang. Solisteina esiintyvät orkesterin huilisti Heli Haapala ja käyrätorvisti Ilkka Puputti.

Kamariorkesteri jatkaa konsertissaan Joseph Haydnin parissa; tällä kertaa vuorossa ovat alkusoitto oopperasta Armida sekä sinfonia no 82 ”Karhu”. Muutoin konsertti-ilta on ranskalais-englantilainen ja alkuperäisteokset 1800-luvun lopulta ja 1900-luvun ensimmäiseltä puoliskolta. Ohjelmassa ovat suositut André Jolivetin 1. huilukonsertto ja Paul Dukasin maalaismaisemia kuvaileva teos Villanelle, josta kuullaan soolokäyrätorvelle ja kamariorkesterille tehdyn sovituksen ensiesitys Suomessa. Lisäksi kuullaan Frederick Deliuksen kaksi kappaletta pienelle orkesterille (Kevään ensimmäisen käen kuuleminen; Yö kesäisellä joella) ja Gabriel Faurén aina yhtä kaunis Pavane.

Taiwanilainen nuori kapellimestari Chuang on johtanut vierailevana kapellimestarina mm. Tanskan kansallista sinfoniaorkesteria, Tukholman kuninkaallista filharmoniaa sekä Shanghain, Soulin ja Taiwanin filharmonisia orkestereita. Nykyisin Berliinissä asuva Chuang on opiskellut mm. Philadelphiassa ja saanut menestystä kapellimestarikisoissa. Hänen instrumentteinaan ovat olleet käyrätorvi ja piano. Chuangia luonnehdittiin musiikkiarvosteluissa mm. valloittavaksi ja huipputaitavaksi hänen johdettuaan Tapiola Sinfoniettaa tämän vuoden maaliskuussa. Tervetuloa kuulemaan!

 

Takaisin