RSO:n omat muusikot Laura Vikman ja Jakob Dingstad Mozart-konsertin solisteina

Julkaistu 13.11.2017


Radion sinfoniaorkesterin omat muusikot, viulisti Laura Vikman ja alttoviulisti Jakob Dingstad ovat solisteina Bernard Labadien johtamassa konsertissa 15.11. Musiikkitalossa. Ohjelmassa on Mozartin kaksoiskonsertossaSinfonia Concertante,Beethovenin Coriolanus -alkusoitto ja Mozartin sinfonia nro 39.

Konsertti lähetetään suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä ja verkossa yle.fi/areena. Konsertti nähdään kahdessa osassaYle Teeman RSO Musiikkitalossa -ohjelmassa 19.11. ja 26.11. sekä uusintana Yle TV1:ssä 25.11. ja 2.12.

Marraskuun kamarimusiikkikonsertissa 19.11.
Musiikkitalon Paavo-salissa RSO:n muusikot esittävät Šostakovitšin ja Schubertin teoksia.

RSO:n toisen viulun äänenjohtaja Laura Vikman esiintyy orkesteriuransa ohella myös kamarimuusikkona, solistina sekä opettajana. Vikman on esiintynyt mm. Helsingin kaupunginorkesterin, Tukholman filharmonikkojen sekä Belgian Kansallisen orkesterin solistina. Tempera-kvartetin primaksena hän on soittanut vuodesta 2003 lähtien.

Norjalainen Jakob Dingstad valittiin RSO:n alttoviulun äänenjohtajaksi 2017. Hän opiskelee Norjan Musiikkiakatemiassa, jossa hän suorittaa parhaillaan maisterin tutkintoa. Dingstad soittaa kahdessa jousikvartetissa Quartetto Testosteronessa ja Ratatosk-kvartetissa. Testosteronen kanssa Dingstad on esiintynyt mm. New Yorkin Carnegie Hall’ssa ja Ratatosk taas on saanut erikoismaininnan Janáček-kilpailussa Brnossa.

Kanadalainen Bernard Labadie tunnetaan taitavana barokin ja klassismin ohjelmistojen tulkitsijana. Vuonna 1984 Labadie perusti Les Violons du Roy -kamariorkesterin ja toimi sen musiikillisena johtajana vuoteen 2014 asti. Labadie on johtanut mm. Bostonin ja Chicagon sinfoniaorkestereita, New Yorkin filharmonikkoja sekä Amsterdamin Concertgebouw -orkesteria ja työskennellyt Quebecin ja Montrealin oopperoiden taiteellisena johtajana.

15.11. klo 19

Keskiviikkosarja 6

Bernard Labadie, kapellimestari
Laura Vikman, viulu
Jakob Dingstad, alttoviulu
Ludwig van Beethoven: Coriolanus, alkusoitto op. 62
W. A. Mozart: Sinfonia concertante K 364
W. A. Mozart: Sinfonia nro 39 K 543

19.11. klo 15Harjoitussali PAAVO
Kamarimusiikkikonsertti 3
KAHDEN TYYLIN MARRASKUU

Salla Savolainen ja Leena Jaakkola, taiteellinen suunnittelu ja viulu
Ilari Angervo, alttoviulu
Tuomas Lehto, sello
Samuli Peltonen, sello
Roope Gröndahl, piano
Dmitri Šostakovitš: Viisi kappaletta kahdelle viululle ja pianolle
Franz Schubert: Jousikvintetto C-duuri

 

Takaisin