Suomalainen sinfonia huipentaa Jyväskylä Sinfonian Suomi100-vuoden juhlinnan Paviljongissa 15.11.

Julkaistu 13.11.2017

Jyväskylä Sinfonian #suomi100-sarja huipentuu pääkonserttiin keskiviikkona 15.11. Jyväskylän Paviljongissa klo 19 alkaen. Juhlakonsertti näyttää, mitä suomalainen sinfonia vuonna 2017 parhaimmillaan ja monipuolisimmillaan on. Kansanperinteestä ja erityisesti Keski-Suomesta lähtöisin oleva kansanmusiikkitraditio kudotaan modernin pelimanniuden ja suomalaisen etnon kanssa monisäikeiseksi kokonaisuudeksi. Suomalainen sinfonia -konsertti on yksi Jyväskylän kaupungin vuoden 2017 päätapahtumista.

Konsertin tilausteoksen, Keskellä palaa rurja – Sinfoninen sarja orkesterille, kansanmusiikkiyhtyeelle, naisäänelle ja trumpetille, on säveltänyt Kaustiselta lähtöisin oleva viulisti-säveltäjä-pelimanni Ville Ojanen, joka on toiminut modernin kansanmusiikin parissa jo yli 20 vuotta. Ojasen teoksen solisteina nähdään jyväskyläläislähtöinen jazztrumpetisti Jorma Kalevi Louhivuori sekä laulaja Johanna Iivanainen. Tilaukseen kietoutuu tärkeänä osana YUP-yhtyeen laulajana tunnetulta Jarkko Martikaiselta tilattu nykypäivän etnoruno. Kansanmusiikkiyhtyeessä soittavat Ville Ojasen (viulu, ähtävänharppu ja busuki) lisäksi Johanna Juhola (harmonikka), Riku Kettunen (kitara, mandoliini ja vantele), Senni Eskelinen (kantele) ja Juha Kujanpää (piano ja harmooni). Lisäksi teoksessa Louhivuori soittaa myös musiikkikäsinettä, johon pääset tutustumaan konsertin yhteydessä.

Kapellimestari Jaakko Kuusiston johtaman konsertin ensimmäisellä puoliajalla kuullaan Jean Sibeliuksen Rakastava sekä Kuusiston itsensä säveltämä sarja Timo Koivusalon elokuvaan Täällä Pohjantähden alla, jonka yhteydessä nähdään myös filmipätkä elokuvasta.

Yleisöä kehotetaan pukeutumaan kansallispukuihin

Suomalainen sinfonia -konsertti juhlistaa satavuotiaan Suomen ohella suomalaisen kansallispuvun historiaa. Suomen käsityön museossa on parhaillaan menossa Suomalainen kansallispuku -näyttely, joka on tutustuttavissa 3.12. asti. Konserttiväkeä kannustetaankin lämpimästi pukeutumaan kansallispukuihin mahdollisuuksien mukaan!

Tule tutustumaan älysoittimiin ennen konserttia tai konsertin väliajalla!

Paviljongin aulassa esitellään uuden ajan älysoittimia, joihin pääset tutustumaan konsertin yhteydessä. Musiikkikäsine on soitin, jonka soittamisen oppii muutamassa hetkessä ja joka on kehitetty madaltamaan kynnystä oppia soittamaan ja käsittämään musiikin lainalaisuuksia. Soitin on kehitetty TEKESin rahoituksella Jyväskylän yliopiston musiikin laitoksella. Musiikkimatto on matto, jossa on kaksitoista kosketuksen tunnistavaa sensoria. Se on tehty tukemaan opetuksessa yhteistoiminnallista oppimista, mutta toisena ajatuksena on tuoda keho vahvasti mukaan oppimiseen. Soittimia ovat esittelemässä professori Jukka Louhivuori ja yliopistonopettaja Esa Viirret.

Lue lisää konsertista http://www.jyvaskylasinfonia.fi/konsertit/suomi100suomalainensinfonia
Jaakko Kuusisto http://www.jaakkokuusisto.fi/
Ville Ojanen http://www.villeojanen.com/
Jorma Kalevi Louhivuori http://www.jklmusic.fi/
Johanna Iivanainen http://www.johannaiivanainen.com/
Johanna Juhola http://www.johannajuhola.net/
Suomi 100 http://suomifinland100.fi/

Liput:
26 / 24 / 12 €, S-Etukortilla 24 / 22 / 10 € teatterin lippumyymälästä;
28,50 / 26,50 / 14,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut)

 

Takaisin