Ainutlaatuinen alkusoitto Suomi 100-juhlassa

Julkaistu 28.11.2017


Suomen satavuotisjuhlavuoden huipentava valtakunnallinen juhla pidetään Oulussa lauantaina
2. joulukuuta. Juhla on ainutkertainen kokonaisuus, jossa musiikki, tanssi, sirkus ja uusi teknologia johdattavat katsojan suomalaiseen luontoon, sukupolvien kohtaamiseen ja yhdessä tekemiseen.

Viulisti, säveltäjä ja kapellimestari Jaakko Kuusiston säveltämä teos Yhdessä on lauantaisen Suomi 100 -juhlan avausnumero. Juhla-alkusoitto on tilattu häneltä juuri tätä juhlaa varten.

Alkusoitossa esiintyy yhtä aikaa kymmenen suomalaista orkesteria, joista yhdeksän on kaupunginorkestereita ja yksi UMO Jazz Orchestra.
Kahdeksan orkesterin osuus on taltioitu etukäteen nauhalle. Tietotekniikan avulla raidat on nivottu yhteen. Lavalle nousevat Oulu Sinfonia ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, jotka soittavat yhdessä nauhan kanssa. Teos on ainutlaatuinen – sellaista ei ole tehty ennen Suomessa eikä muuallakaan.

Kapellimestari Jaakko Kuusiston mukaan teos on tuoreesti juhlava, melodinen ja helposti lähestyttävä. UMO tuo selvän rytmimusiikkivivahteen kappaleeseen. Muut nauhalla soittavat orkesterit ovat Jyväskylä Sinfonia, Kuopion kaupunginorkesteri, Kymi Sinfonietta, Lapin Kamariorkesteri, Sinfonia Lahti, Tapiola Sinfonietta ja Turun Filharmoninen orkesteri.

Juhla on seurattavissa suorana Ylen kanavilla lauantaina kello 19 alkaen. Kutsuvierastilaisuuteen osallistuu 1200 juhlavuoden rakentajaa eri puolilta Suomea.

 

Takaisin