Kohti uutta vuotta Taikahuilun tunnelmissa Carelia-salissa

Julkaistu 20.12.2017


Joensuun kaupunginorkesterin perinteinen Uudenvuoden konsertti su 31.12. Carelia-salissa klo 19 vie mm. Taikahuilun tunnelmiin. Orkesterin vuorotteleva konserttimestari Mariko Matsumoto nähdään pienen tauon jälkeen orkesterin kanssa soittamassa, tällä kertaa Pablo de Sarasaten Taikahuilufantasian solistina. Muut solistit, ennakkotiedoista poiketen, sopraano Talvi-Maaria Turunen ja baritoni Juha Eskelinen, esittävät aarioita Mozartin oopperoista. Ohjelmassa on tietenkin myös kuplivan iloisia tanssisävelmiä mm. Johann Strauss vanhemmalta ja nuoremmalta. Konsertin johtaa orkesterin taiteellinen johtaja Jurjen Hempel.

Viulisti Mariko Matsumoto on valmistunut konserttimuusikoksi Hannoverin Musiikki-, teatteri- ja viestintäkorkeakoulusta sekä viulunsoiton maisteriksi ja opettajaksi Budapestistä Franz Liszt Musiikkiakatemiasta. Mariko on palkittu monissa arvostetuissa viulu- ja kamarimusiikkikilpailuissa. Solistina ja kamarimuusikkona hän on esiintynyt mm. Japanissa, Keski-Euroopassa ja Suomessa.

Sopraano Talvi-Maaria Turunen on opiskellut laulua Joensuun konservatoriossa, Turun Ammattikorkeakoulussa sekä Slovakiassa, Banská Bystrican taideakatemiassa valmistuen maisteriksi 2013. Oopperarooleissa hänet on nähty mm. Papagenan roolissa Joensuun oopperayhdistyksen Taikahuilussa. Elokuussa 2017 Talvi-Maaria palkittiin kolmantena kansainvälisessä prof. Dichler kilpailussa Wienissä.

Baritoni Juha Eskelinen on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri, musiikinopettaja, musiikkipedagogi ja laulunopettaja. Hän on esiintynyt useissa rooleissa mm. Suomen Kansallisoopperassa, Savonlinnan Oopperajuhlilla ja monissa maakuntaoopperoiden tuotannoissa, kuten Papagenon roolissa Joensuun oopperayhdistyksen Taikahuilussa.

 

Takaisin