Jyväskylä Sinfonian kevätkauden avauskonsertissa 10.1. viulusolistina kuullaan John Storgårdsia

Julkaistu 5.1.2018


Jyväskylä Sinfonian kevätkauden avauskonsertti kuullaan keskiviikkona 10.1. Jyväskylän teatteritalolla klo 19. Uusromantiikkaa sekä etelän lämpöä ja rytmejä tulvillaan olevan konsertin johtaa ylikapellimestari Ville Matvejeff. Solistina toimiva John Storgårds tekee myös vaikuttavaa uraa kapellimestarina toimien usean ulkomaisen orkesterin päävierailijana.

Johtamisen lisäksi ahkerasti viulistina esiintyvän Storgårdsin solistiteoksena on Alfredo Casellan viulukonsertto. 1900-luvun alkupuolella vaikuttanut italialainen Casella kuului maansa modernin musiikin edelläkävijöihin ja tukijoihin kokeillen monenlaisia tyylejä uransa aikana. Viulukonsertto on kuitenkin helposti lähestyttävä teos romanttisin ja uusklassisin vaikuttein.

Konsertin toisella puoliajalla kuullaan Alberto Ginasteran Estancia. Merkittävimpiin eteläamerikkalaisiin säveltäjiin kuuluvan Ginasteran musiikki pohjaa vahvasti argentiinalaiseen kansanperinteeseen, tarttuviin rytmeihin ja elämän sykkeeseen. Alun perin balettimusiikiksi valmistunut Estancia sisältää myös baritoniroolin, jonka tulkitsee Sampo Haapaniemi.

Kevään taiteilijatapaamiset alkavat heti avajaiskonsertista
Avajaiskonsertin yhteydessä 10.1. yleisölle kuulumisiaan ja mietteitään illan teoksesta kertoo viulisti-kapellimestari John Storgårds. Taiteilijatapaaminen alkaa klo 18.15 teatteritalon kulmalämpiössä ja siihen on vapaa pääsy.

Lue lisää konsertista http://www.jyvaskylasinfonia.fi/konsertit/akkilahtolampoon
Ville Matvejeff http://www.jyvaskylasinfonia.fi/orkesteri/ylikapellimestari
John Storgårds http://www.johnstorgards.com/fi

Liput:
26 / 24 / 12 € teatterin lippumyymälästä tai
28,50 / 26,50 / 14,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupisteestä http://www.lippu.fi

 

Takaisin