"Luopumisia; jatkuvuuden kaipuuta" pe 12.1. klo 19 Korundissa ja la 13.1. klo 15 Kittilän kirkossa

Julkaistu 5.1.2018


Lapin kamariorkesteri avaa kevään 2018 konserttikautensa pe 12.1. klo 19 Korundissa ja
la 13.1. klo 15 Kittilän kirkossa.
Kamarisinfoniakonsertit ”Luopumisia; jatkuvuuden kaipuuta” johtaa kapellimestari John Storgårds ja solistina esiintyy viulisti Benjamin Schmid.

Benjamin Schmid (s. 1968) lukeutuu maailman viulistien kärkikaartiin. Wienissä syntynyt ja Salzburgissa varttunut Schmid on konsertoinut mm. Wienin Filharmonikkojen ja Lontoon filharmonisen orkesterin kanssa. Schmid on voittanut useita kilpailuja, kuten vuonna 1992 Carl Flesch –kilpailun jossa hän sai myös Mozart-, Beethoven- ja yleisöpalkinnot.

Niin Yehudi Menuhinin kuin Stephane Grappellinkin kanssa esiintynyt monipuolinen taiteilija on levyttänyt runsaasti ja menestyksekkäästi. Schmid soittaa Stradivarius-viulua ”ex-Viotti 1718”.

Konsertin keskeisenä teemana ovat Johann Sebastian Bachin koraalialkusoitot, joita kuullaan sovitettuna kamariorkesterille (”Das alte Jahr vergangen ist” ja Harrison Birtwistlen ”Bach measures”). Schmid on solistina Alban Bergin viulukonsertossa ”Dem Andenken eines Engels” – Erään enkelin muistolle, jossa siinäkin on viittauksia Bachin musiikkiin. Lisäksi kuullaan nuoren mutta jo kansainvälisen läpimurtonsa tehneen suomalaisen säveltäjän Sebastian Fagerlundin oktetto ”Autumn Equinox”. Fagerlundia kuultiin taannoin Suomen Kansallisoopperassa, jossa esitettiin Fagerlundin säveltämä, Ingmar Bergmanin elokuvakäsikirjoitukseen pohjautuva ooppera ”Syyssonaatti”. Ooppera sai erinomaiset arvostelut myös kansainvälisesti ja se listattiin The Times –lehden TLS-julkaisussa ”Arts of the year 2017”.

Liput Korundin konserttiin 21/18/10 euroa. Avointa kenraaliharjoitusta pääsee kuuntelemaan Korundissa pe 12.1. klo 10-11.15, liput 2 euroa.

 

Takaisin