Kymi Sinfoniettan kausi Olari Eltsin kanssa alkaa yhdistäen uutta ja vanhaa

Julkaistu 10.1.2018


Olari Elts aloittaa kautensa Kymi Sinfoniettan taiteellisena neuvonantajana, ja johtaa orkesterin avajaiskonsertit keskiviikkona 10.1.2018 klo 19 Kotkan konserttitalolla ja 11.1.2018 Kuusankoskitalolla Kouvolassa.

Samalla alkaa Olarin Eltsin ideoima MOZ-ART –konserttisarja, jossa hän yhdistää Kymi Sinfoniettan vahvuuksia ja kehittää niitä edelleen. Kymi Sinfonietta on erikoistunut mm. juuri Mozartin ajan, klassismin aikakauden musiikin esittämiseen alkuperäissoittimin (venttiilittömät luonnontrumpetit ja käyrätorvet, barokkipatarummut, puuhuilut, jne.) alkuperäisellä soittotyylillä. Tässä konserttisarjassa yhdistellään Mozartin rakastetuinta musiikkia meidän aikamme sävellyksiin - joilla on yhteys Mozartin musiikkiin. Näin peilataan samalla Mozartin musiikkia uudessa valossa.

Konserteissa nähdään myös uusinta teknologiaa: Näissä avajaiskonserteissa Kymi Sinfoniettan muusikot soittavat todennäköisesti ensimmäisenä suomalaisorkesterina iPadeiltä, eli he eivät käytä paperisia nuotteja, vaan telineillä on A4-kokoiset tabletit, joilla sivunkäännöt hoidetaan pedaalilla, jalalla polkaisemalla. Tätä uusinta tekniikkaa ovat yksittäiset muusikot käyttäneet maailmalla, mutta harvoin vielä kokonaiset orkesterit.

Solistina Kymi Sinfoniettan avajaiskonserteissa on legendaarinen brittiläispianisti John Lill, joka on erikoistunut juuri mm. klassismin ajan ohjelmistoon ja jonka 9-vuotiaana alkanut konserttiura sai vauhtia Tšaikovski-kilpailun voitosta vuonna 1970.

Kymi Sinfonietta esittää keväällä myös lukuisia harvoin soitettuja tai ennen kuulemattomia upeita sävelteoksia, keskiajalta tähän päivään saakka. Kymi Sinfonietta aloittaa kevätkaudella uuden yhteistyön orkesterikentällä ja soittaa ensimmäiset konsertit yhdessä Jyväskylä Sinfonian kanssa. Orkesterin vieraana on toinen toistaan kiinnostavampia ja valovoimaisempia muusikoita: Helmikuu tuo tullessaan todellisen huippuviulistien minifestivaalin Baiba Skriden ja Ilja Gringoltsin saapuessa Kymi Sinfoniettan solistiksi.

 

Takaisin