Lapin kamariorkesterin kevät 2018 tarjoaa punaisia lankoja ja kuultavaa kaikille

Julkaistu 10.1.2018


Lapin kamariorkesterin monipuolinen kevät taidokkaine vierailijoineen kutsuu kaikki musiikin äärelle.

Kuten aikaisemminkin, konsertit on kukin suunniteltu kiertyväksi tiettyjen johtoteemojen ympärille. Samalla konserteissa jatketaan keskeisten säveltäjien teosten parissa (Haydn-Beethoven-Mahler).

Kausi avataan John Storgårdsin johtamalla konsertilla ”Luopumisia; jatkuvuuden kaipuuta”, jossa orkesterin vieraaksi saapuu maailman kärkiviulisteihin lukeutuva itävaltalainenBenjamin Schmid. Konsertin punaisena lankana toimivat Johann Sebastian Bachin koraalialkusoitot.

Kevään muita vierailijoita ovat saksofonisti Jukka Perko, ranskalainen kapellimestarikomeetta ja lyömäsoittaja Adrien Perruchon, sekä Korundin kävijöille jo entuudestaan tutut oboisti Nicholas Daniel ja viulisti Sirkka-Liisa Kaakinen.

Jukka Perko
esiintyy solistina Outi Tarkiaisen vastikään kantaesitetyssä, erinomaiset arvostelut saaneessa saksofonikonsertossa ”Saivo”. Rovaniemeltä lähtöisin oleva Outi Tarkiainen on yksi tämän hetken kansainvälisestikin kiinnostavia säveltäjänimiä. Tässä konsertissa, jonka Storgårds johtaa, kuullaan myös mm. Beethovenin 8. sinfonia. Adrien Perruchonin konsertissa kuullaan eri aikakausien ranskalaisten säveltäjien teoksia (mm. Maurice Ravel, Jean-Babtiste Lully) ja musiikkia muilla yhtymäkohdilla Ranskaan. Nicholas Danielin kanssa orkesteri esiintyy Korundin lisäksi Hämeenlinnan Verkatehtaalla, jossa pidettävän konsertin Yle radioi. Sirkka-Liisa Kaakisen kanssa on luvassa hieno barokkimusiikin konsertti pienin lisämaustein ja läpi konsertin kasvavin kokoonpanoin. Konsertin säveltäjiä ovat mm. Byrd, Vivaldi ja Piazzolla.

Orkesterin muusikoiden
kokoamassa ja ”johtamassa” konserttikokonaisuudessa orkesteri jakaantuu kahtia kahteen eri konserttiin, mahdollistaen keskittymisen tiettyihin kokoonpanoihin. Kummassakin konsertissa on luvassa sekä todellisia kamarimusiikin klassikkohelmiä että oman aikamme musiikkia, mm. Haydnin ”Auringonnousu” -jousikvartetto, Mozartia, Brahmsia ja Jukka Linkolaa.

John Storgårds johdattaa orkesterin ja kuulijat takaisin Mahlerinpariin konsertissa, jossa kuullaan Mahlerin 5. sinfonia sovitettuna kamariorkesterille. Kyseinen sovitus kuullaan nyt ensi kertaa Suomessa.

Orkesteri haluaa keväässään raottaa kamarimusiikin satumaista ovea myös koko perheelle. Näyttelijä Kylli Köngäs johdattaa helmi-maaliskuun vaihteessa kuulijat mm. Suklaaprinssi -musiikkisadun pariin. Vappukonsertit järjestetään perinteiseen tapaan vappupäivänä, juontajana ja solistina Anna Laakso.

Maakuntakonsertteja
on keväällä Kittilässä, Inarissa, Kuusamossa, Kemijärvellä, Saariselällä ja Sodankylässä. Koululais- ja kyläkonsertteja on entiseen tapaan. Taiteilijatapaamisia, joissa ennen konserttia voi ilmaiseksi kuulla konsertin vierailijan tai orkesterimme muusikon kuulumisia ja ajatuksia, järjestetään samoin entiseen tapaan, kuten myös yleisölle avoimia, konsertteja edeltäviä kenraaliharjoituksia. Tarkemmat ajankohdat löytyvät mm. orkesterin kevään kausiesitteestä ja konserttien mainoksista.

 

Takaisin