SKORin kevät on kimara uutta, harvinaista ja suurta

Julkaistu 10.1.2018


Kaupunginorkesterin kevät on kimara uutta, harvinaista ja suurta

Seinäjoen kaupunginorkesteri on laajentanut kuulijakuntaansa tasaisesti menneiden kausien aikana. Ennen joulua menestyksekkään Lumiukko –animaation livesäestyksellä kävi Seinäjoki-salissa katsomassa lähes 1700 kuulijaa ympäri maakuntaa. Uusi kevätkausi 2018 houkuttelee kuulijoita niin ikään monipuolisella ohjelmallaan ja tuoreilla kappalevalinnoillaan.

Kuulijoiden toiveita

Orkesteri kuuntelee jatkuvasti kuulijoiden toiveita ja kokoaa ohjelmistonsa näitä toiveita kunnioittaen. Kevätkauden avaakin Yleisön pyynnöstä II–konsertti, jonka ensimmäinen osa myytiin loppuun kevätkaudella 2017. Konsertin ohjelma on täysin kuulijoiden toiveista rakennettu ja juonnot nivovat polveilevan kappalekimaran kokonaisuudeksi. Kevät päättyy kolmen konsertin Rakkaimmat virret -kiertueeseen yhdessä Arja Korisevan kanssa. Myös tämä konsertti kuultiin viimekeväänä, jolloin sitä oli kuulemassa ääriään myöten täysi Seinäjoki-sali.

Uutta ja harvinaista

Heti tammikuussa ohjelmassa kuullaan harvinaisia herkkupaloja, kun sellotaiteilija Jan-Erik Gustafsson nähdään Seinäjoen ja Vaasan kaupunginorkesterien solistina tulkitsemassa Dvorákin sellokonserton. Konsertin ohjelman täydentää muutama Slaavilainen tanssi sekä Schumannin Kevät-sinfonia. Maaliskuussa orkesterimme oma fagotisti Jouko Viljanen toimii taitelijavieraana ja solistina kontrafagottinsa kanssa. Konsertissa kantaesitetään Iikka Kotajan sävellys Morningstar kontrafagotille ja jousikvartetille. Tämän lisäksi konsertissa kuullaan muun muassa harvinaisempia sovituksia tutuista tangoista sekä Willy Hessin kontrafagottikvintetto.

Huhtikuun massiivinen kirkkoteos, Händelin Messias –oratorio, tuo Seinäjoelle suuren orkesterin ja kuoron lisäksi neljä huippusolistia: sopraano Sirkka Lammisen, kontratenori Teppo Lampelan, tenori Niall Chorellin sekä baritoni Jaakko Kortekankaan. Kapellimestarina konsertissa taituroi barokkimusiikin spesialisti Anssi Mattila. Kuoromusiikin loistoa on tarjolla myös toukokuussa, kun Seinäjoen ja Vaasan kaupunginorkesterit esittävät yhdessä Tampereen filharmonisen kuoron kanssa Toivo Kuulan Stabat mater –teoksen kapellimestari Anna-Maria Helsingin johdolla Seinäjoen Lakeuden ristissä. Konsertti kuullaan myös Vaasassa ja se on osa Vaasan kuorofestivaalia.

Kevyttä ja klassista

Kevään kevyemmästä konserttitarjonnasta vastaa yhteiskonsertti Laitakaupungin orkesterin kanssa, joka vie kuulijan 1940-1960-luvuille. Perinteinenvappukonsertti kuullaan vappuaattona ja silloin SKOR saa solistivieraikseen Suomen kärkimuusikoihin lukeutuvat Aili ja Osmo Ikosen!

Puhallinkvintetti tarjoilee matkan Kylmästä lämpimään -kamarikonsertissaan helmikuussa Seinäjoella ja huhtikuussa Teuvalla. Helmikuun loppupuolella orkesterin vieraaksi saapuu Esko Grundström. Konsertti esittelee valtiottomien kansojen musiikkia, ja tämä konsertti tarjotaan viime vuoden tapaan viikon aikana myös kaikille Seinäjoen 6-luokkalaisille. konserttiviikolla vieraamme Esko esiintyy myös maksuttomalla SKOR-klubilla Still Standingissa esittäen omaa soolomateriaaliaan.

Eskon sooloklubin lisäksi orkesteri järjestää kevään aikana kaksi muutakin klubi-iltaa. Maaliskuussa kuullaan Etelä-Pohjanmaalla soitettua kansanmusiikkia parin sadan vuoden takaa Piia Kleemolan, Tea Polson sekä Hilkka Rauhalantulkitsemana. Huhtikuussa teatterin Aino-lavan valtaa energinen pelimannityttöbändi ENKEL, jonka musiikki saa hymyn huulille ja jalan hakkaamaan tahtia vasten lattiaa.

 

Takaisin