Jyväskylä Sinfonian konsertissa keskiviikkona 24.1. on tapahtunut kapellimestarivaihdos. Eva Ollikainen ei pääse sairastumisen vuoksi johtamaan konserttia ja hänet korvaa Nils Schweckendiek.

Julkaistu 23.1.2018


Schweckendiek toimii parhaillaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kuoronjohdon professorina ja vastaa lisäksi Helsingin kamarikuoron taiteellisesta toiminnasta. Orkesterin- ja kuoronjohtoa Schweckendiek on opiskellut Cambridgessa, Freiburgissa sekä Helsingissä ja hän on esiintynyt orkestereiden, yhtyeiden ja kuorojen kanssa ympäri Eurooppaa, sekä Yhdysvalloissa ja Kiinassa.

W. A. Mozartin, Bohuslav Martinůn, Witold Lutosławskin ja Ludwig van Beethovenin teoksia sisältävä Ketjureaktio-konsertti kuullaan Jyväskylän teatteritalossa keskiviikkona 24.1. klo 19 ja konsertin solistina soittaa pianisti Anna Kuvaja. Kapellimestari Nils Schweckendiekin pääsee tapaamaan teatteritalon kulmalämpiössä ennen konserttia klo 18.15. Häntä haastattelee Jyväskylä Sinfonian vastaava tuottaja Nikke Isomöttönen. Taiteilijatapaamiseen on yleisöllä vapaa pääsy.

Keskiviikkona 24.1. klo 19 Jyväskylän teatteritalolla kuultavan konsertin solistina soittaa pianisti Anna Kuvaja, jonka ensimmäinen soololevy vuodelta 2016 sai erinomaiset arvostelut.

Kuvaja soittaa tšekkiläisen Bohuslav Martinůn pianokonserton nro 1, jossa kuuluvat lainaukset ja vaikutteet tšekkiläisestä kansanmusiikista sulautettuna uusklassiseen sekä romanttiseen ilmaisuun. Konsertin avaa alkusoittojen ikisuosikki, Mozartin Figaron häät, jossa saadaan esimakua oopperan nokkelasta ja sarkastisestakin huumorista.

Konsertti jatkuu modernin musiikin avainsäveltäjiin kuuluvan Witold Lutosławskin teoksella Chain I (Ketju). Konsertin päätteeksi kuullaan Ludwig van Beethovenin Sinfonia nro 2, joka on kiihkeään ensimmäiseen sinfoniaan verrattuna seesteinen, luonnon keskellä maaseudun rauhassa syntynyt teos.

Lue lisää konsertista http://www.jyvaskylasinfonia.fi/konsertit/ketjureaktio
Nils Schweckendiek http://www.schweckendiek.org/fi
Anna Kuvaja http://www.annakuvaja.info/index-fin.htm

Liput:
26 / 24 / 12 € teatterin lippumyymälästä tai
28,50 / 26,50 / 14,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupisteestä http://www.lippu.fi

 

Takaisin