Joensuun kaupunginorkesterin kauden avaa Rowland ja Lindberg

Julkaistu 18.1.2018


Joensuun kaupunginorkesterin kevään konserttikausi alkaa Carelia-salissa to 25.1. klo 19. Jurjen Hempelin johtaman Rowland ja Lindberg -konsertin käynnistää W.A. Mozartin 16-vuotiaana säveltämä Sinfonia nro 16. Karismaattinen viulutaituri Daniel Rowland vierailee orkesterin solistina kolmatta kertaa, tällä kertaa Magnus Lindbergin ensimmäisen viulukonserton tulkkina. Upean illan kruunaa Beethovenin viehkeä neljäs sinfonia.

Muuntautumiskykyisellä ja seikkailunhaluisella Daniel Rowlandilla on laaja ohjelmisto Vivaldista Ferneyhoughiin. Viime kausilla hän on esittänyt mm. Mozartin, Korngoldin ja Saariahon musiikkia ympäri maailmaa Tromssasta Cape Towniin. Intohimoisena kamarimuusikkona Rowland on tuttu näky mm. Kuhmon kamarimusiikissa ja hän on Stiftin kansainvälisen musiikkifestivaalin perustaja ja taiteellinen johtaja. Lontoon Royal College of Musicin viulunsoiton professori soittaa "Ex-Rode” Guarneri del Gesù -viululla noin vuodelta 1736.

Orkesterin taiteellinen johtaja Jurjen Hempel on opiskellut orkesterinjohtoa mm. Utrechtin konservatoriossa sekä Tanglewoodin kapellimestariluokalla. Hän on ollut säännöllisesti nähty vieras Suomessa vuoden 1995 Jean Sibelius –kapellimestarikilpailusta lähtien. Kotimaassaan Hempel on johtanut esim. Radio Philharmonic Orchestra Hollandia ja Concertgebouw ‑orkesteria.

 

Takaisin