Couperinin ja Schubertin innoittamana

Julkaistu 26.1.2018


Kapellimestari Arie van Beekin johtamana Joensuun kaupunginorkesteri esittelee torstaina 1.2. Carelia-salissa klo 19 kolmen säveltäjän tulkintoja ihailemiensa säveltäjien töistä. Thomas Adés ja Richard Strauss ovat innoittuneet barokkisäveltäjä François Couperinin cembalomusiikista ja Versaillesin hovin aistikkaasta hengestä. Solisti mezzosopraano Essi Luttinen puolestaan esittää Detlev Glanertin kolme sovitusta Franz Schubertin lauluista otsikolla Jahreszaiten - vuodenajat.

Sibelius-Akatemiassa ja Lontoon Roayl College of Music’ssa opiskellut Essi Luttinen on yksi aikansa poikkeuksellisimmista oopperalaulajista Suomessa. Hänen ääntään on ylistetty sen kauneudesta ja ilmaisuvoimaisuudesta. Luttisen ohjelmisto on laaja ulottuen barokista nykymusiikkiin ja liedistä jazziin sekä musiikkiteatterin eri muotoihin. Luttinen on voittanut ensimmäisen palkinnon Taidekeskus Salmelan Merikanto –laulukilpailuissa vuonna 2005. Vuoden 2006 Lappeenrannan Laulukilpailuissa hän sijoittui toiseksi ja hänelle on myönnetty Karita Mattila –palkinto. Lisäksi hän toimii Paraisilla sijaitsevan Qvidjan linnan musiikkitapahtumien Qvidja Eventsin taiteellisena johtajana.

Rotterdamissa syntynyt Arie van Beek on opiskellut orkesterinjohtoa Edo de Waartin ja David Porcelijnin ohjauksessa. Hän oli vuosia Orchestre d'Auvergnen pääkapellimestari. Vuodesta 2011 lähtien hän on toiminut Orchestre de Picardien sekä syksystä 2013 Orchestre de Chambre de Genèven pääkapellimestarina. Hän on myös De Doelen Ensemblen vakituinen vierailija ja vierailee johtamassa eri puolilla Eurooppaa.

 

Takaisin