Nuori sellistilupaus, Tšaikovski-kilpailussakin palkittu Pablo Ferrández taituroi Jyväskylä Sinfonian solistina 7.2.

Julkaistu 29.1.2018


Jyväskylä Sinfonian konsertissa keskiviikkona 7.2. klo 19 Jyväskylän teatteritalolla kuullaan häikäisevää osaamista sellomaailman huipulta, kun orkesterin solistiksi saapuu espanjalainen Pablo Ferrández. Emotionaalisella intensiteetillään ja persoonallaan yleisöjä ympäri maailman valloittanut Ferrández on palkittu muun muassa Tšaikovski-kilpailussa sekä Paulon sellokilpailussa.

Ferrándezin solistiteoksena on Sergei Prokofjevin Sinfonia concertante. Neuvostoliiton musiikkielämän kauhukakaranakin tunnettu Prokofjev oli elämänsä loppupuolella vaipunut synkkyyteen elämän vaikeuksien vuoksi, mutta hän inspiroitui säveltämään Sinfonia concertanten kuultuaan ilmiömäistä sellistiä Mstislav Rostropovichia.

Konsertin johtaa Jyväskylä Sinfonian ylikapellimestari Ville Matvejeff. Konsertin toisena teoksena on Edward Elgarin Enigma-muunnelmat, joka toimi englantilaisen myöhäisromantikon läpimurtoteoksena.

Päiväkonsertissa Enigma-muunnelmat

Keskiviikkona 7.2. kuullaan myös päiväkonsertti Jyväskylän teatteritalolla klo 12. Ohjelmassa on iltakonsertin Elgarin Engima-muunnelmat, jonka taustalla on omaperäinen ja kekseliäs idea: Jokainen variaatio kuvaa säveltäjän ystäviä ja puolisoa musiikillisessa muodossa. Heidän persoonallisuutensa ja käytöstyylinsä heijastuvat musiikissa aina naurun ja muiden äänien imitointiin asti. Erityisestä sisällöstään huolimatta musiikki on hurmaavaa ja paikoin syvän tunteellista.

Lue lisää konserteista:
päivä http://www.jyvaskylasinfonia.fi/konsertit/paivakonserttienigma
ilta http://www.jyvaskylasinfonia.fi/konsertit/enigma
Ville Matvejeff http://www.jyvaskylasinfonia.fi/orkesteri/ylikapellimestari
Pablo Ferrández http://www.pabloferrandez.com/

Liput päivällä:
15 / 13 / 7 € teatterin lippumyymälästä ja
17,50 / 14,50 / 8,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupisteestä http://www.lippu.fi

Liput illalla:
26 / 24 / 12 € teatterin lippumyymälästä tai
28,50 / 26,50 / 14,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupisteestä http://www.lippu.fi

 

Takaisin