Mikkelin Upseerikerholla soivat klassikot ja ikivihreät

Julkaistu 16.2.2018


Viime keväänä suuren suosion saavuttanut kahvikonsertti järjestetään uudelleen Upseerikerholla 18.2.2018 klo 14 konserttimestarimme Jyrki Lasonpalon johdolla. Kahvikonsertin ohjelmassa kuullaan mm. kestosuosikki Mozartin Eine Kleine Nachtmusik ja slaavilaista tunnelmaa huokuva Šostakovitšin Valssi. Laulusolistina kuultava Tuukka Lehtonen esittää mm. Moskovan valot ja Tangokavaljeerin. Kahvikonsertin järjestää Mikkelin Musiikinystäväin Yhdistys, joka vastaa myös lipunmyynnistä.

KAHVIKONSERTTI UPSEERIKERHOLLA
18.2.2018 klo 14, Upseerikerho
Mikkelin kaupunginorkesteri
Jyrki Lasonpalo, konserttimestari
Tuukka Lehtonen, laulu
W. A. Mozart: Eine Kleine Nachtmusik, osia
P. Tšaikovski: Andante
J. Sylvain: Tangokavaljeeri
T. Hrennikov: Moskovan valot
P. H. Nordgren: Pelimannimuotokuvia, osia
J. Massenet: Meditation
D. Šostakovitš: Valssi
J. Robert: Sweet Home Chicago
R. Falvo: Kertokaa se hänelle

Mikkelin kaupunginorkesterin konserttimestari Jyrki Lasonpalo on toiminut mm. konserttimestarina Suomalaisessa kamariorkesterissa, Turun filharmonisessa orkesterissa sekä Sinfonia Lahdessa. Lasonpalo on esiintynyt kamarimuusikkona Yhdysvalloissa, Venäjällä, Pohjoismaissa ja useissa Keski-Euroopan maissa, mm. Wienin Musikvereinissa sekä Suomen merkittävimmillä musiikkijuhlilla. Kamarimusiikkilevytyksiä hän on tehnyt BIS-levymerkille. Orkesterinjohtoa Lasonpalo on opiskellut mm. professori Jorma Panulan ja professori Atso Almilan johdolla.

Tuukka Lehtonen on Mikkelin kaupunginorkesterin viulisti, joka on tullut tunnetuksi myös kevyemmän musiikin tulkitsijana. Vuonna 2011 Lehtonen sijoittui Tangomarkkinoiden semifinaalissa kahdeksan parhaan mieslaulajan joukkoon. Saman vuoden syksynä hän voitti Kainuun Tangon Taitolaulukilpailun miesten sarjan ja oli yleisön suosikki. Vahvasta äänestään ja tulkinnoistaan tunnettu Lehtonen heittäytyy rohkeasti eri musiikkityylien vietäväksi. Myöskään blues-musiikki ja improvisaatio ei ole hänelle vierasta. Tuukka Lehtonen tunnetaan lisäksi ahkerana musiikin sovittajana.

 

Takaisin