Jyväskylä Sinfonian ja Kymi Sinfoniettan yhteiskonsertit kuullaan Jyväskylässä, Kouvolassa ja Kotkassa Olari Eltsin johtamina

Julkaistu 16.2.2018


Jyväskylä Sinfonian kevätkauden päätapahtumia on kolmen konsertin sarja yhdessä Kymi Sinfoniettan kanssa. Virolaisen Olari Eltsin johtamissa konserteissa kuullaan huikea meriaiheinen ohjelma, jossa lähes kaikki konsertin teokset kytkeytyvät tavalla tai toisella mereen joko aiheeltaan tai syntyhistorialtaan. Viron kansallisorkesterin päävierailijana toimiva Elts kiitää huimaa vauhtia johtamiskutsujen myötä maanosasta toiseen.

Konsertit kuullaan keskiviikkona 21.2. klo 19 Jyväskylän teatteritalossa, torstaina 22.2. klo 19 Kuusankoskitalossa ja perjantaina 23.2. klo 19 Kotkan konserttitalossa. Konserttien solistina soittaa venäläisviulisti Ilya Gringolts, joka on vakiinnuttanut paikkansa kysytyimpien solistien joukossa virtuositeetillaan ja herkillä tulkinnoillaan. Gringoltsin soittaa Erich Korngoldin viulukonserton, jonka romanttishenkisyydessä voi kuulla vaikutteita elokuvamusiikista, josta säveltäjä myös tunnetaan.

Konserteissa kuullaan lisäksi Jean Sibeliuksen sävelruno Aallottaret, joka valmistui tilauksesta musiikkijuhlille Yhdysvaltoihin. Myös Benjamin Brittenin Neljä välisoittoa oopperasta Peter Grimes kytkeytyvät tiiviisti oopperan metaforiseen teemaan, mereen. Illan kruunaa Claude Debussyn La Mer, joka on impressionismin taidonnäyte meren äänellisestä luonteesta ja vaikutuksesta sen havainnoijaan.

Lue lisää konsertista http://www.jyvaskylasinfonia.fi/konsertit/lamer
Kymi Sinfonietta http://www.kymisinfonietta.fi/
Olari Elts http://www.olarielts.com/
Ilya Gringolts https://ilyagringolts.com/

Liput (ke):
26 / 24 / 12 €; S-Etukortilla (keskiviikkona) 24 / 22 / 10 € teatterin lippumyymälästä tai
28,50 / 26,50 / 14,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupisteestä http://www.lippu.fi

 

Takaisin