Kaupunginorkesterilla Joensuun Musiikkitalvessa kaksi konserttia

Julkaistu 16.2.2018


Joensuun kaupunginorkesteri on tänä vuonna mukana Joensuun Musiikkitalvessa kahden konsertin voimin. Nelipäiväisen tapahtuman avaa to 22.2. Carelia-salissa klo 19 Vaellusfantasia, jonka solistina Franz Schubertin Wanderer-fantasiassa nähdään yksi tämän hetken kiinnostavimmista nuorista pianisteista, Johannes Piirto. Muuna ohjelmana on kaksi Schubertilta kesken jäänyttä teosta, tunnettuimpiin kuuluva Sinfonia nro 8 eli ”Keskeneräinen” sekä Luciano Berión 10. sinfonian luonnoksista kokoama teos Rendering.

Toinen kaupunginorkesterin konsertti on lauantaina 24.2. Joensuun taidemuseon salissa klo 15. Antti Häyrysen juontamassa, noin tunnin pituisessa Schubertiadissa nautitaan mm. nuoren Schubertin "Paholainen insinöörinä"-alkusoitosta. Viulusolistina orkesterin konserttimestari Mariko Matsumoto tulkitsee Rondon viululle ja jousille A-duuri. Molemmat konsertit johtaa kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja Jurjen Hempel.

Johannes Piirto on paitsi menestynyt useissa kilpailuissa, hän myös konsertoi aktiivisesti sekä kotimaassa että ulkomailla. Kaudella 2015–16 hän debytoi mm. Helsingin kaupunginorkesterin solistina, ja on viime aikoina esiintynyt myös mm. RSO:n, Sinfonia Lahden ja Tampere filharmonian solistina. Johannekselle säveltäminen ja improvisaatio ovat olennainen osa muusikkoutta, ja hänen sävellyksiään on kantaesitetty ahkerasti viime vuosina.

Mariko Matsumoto, on palkittu mm. kansainvälisessä J. Brahms –kilpailussa ja Unkarissa Szegedissä uuden musiikin kilpailussa. Solistina ja kamarimuusikkona Mariko on Suomen lisäksi esiintynyt mm. Japanissa ja eri puolilla Keski-Eurooppaa.

Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja Jurjen Hempel opiskeli orkesterinjohtoa Utrechtin konservatoriossa opettajinaan David Porcelijn ja Kenneth Montgomery sekä Tanglewoodin kapellimestariluokalla. Jean Sibelius -kapellimestarikilpailussa vuonna 1995 Hempel sijoittui jaetulle kolmannelle sijalle. Kotimaassaan Hempel on johtanut esim. Radio Philharmonic Orchestra Hollandia, Netherland Radio Symphony Orchestraa ja Concertgebouw ‑orkesteria.

www.joensuu.fi/musiikkitalvi

 

Takaisin