Jyväskylä Sinfonia saa vieraakseen virtuoottisen Marian Petrescun Sinfonisessa jazz-illassa 10.3.

Julkaistu 2.3.2018


10.3. Jyväskylä Sinfonia saa solistikseen harvinaisvieraan, pianisti Marian Petrescun, joka tunnetaan jazz-pianon virtuoosina ympäri maailmaa. Jyväskylän Paviljongissa klo 19 kuultava konsertti järjestetään yhteistyössä Ilmavoimien kanssa, jonka Big Band on mukana konsertin kokoonpanossa Ilmavoimien 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Edellisen kerran koko Jyväskylä Sinfonian ja Ilmavoimien soittokunnan kokoonpanot ovat tehneet yhteistyötä 40 vuotta sitten viihdekonsertin merkeissä helmikuussa 1978.

Konsertti on tribuutti legendaariselle jazz-pianisti Oscar Petersonille, jonka soittoon myös Marian Petrescun taituruutta on verrattu. Suomessa Petrescu esiintyi jo 15-vuotiaana Pori Jazzissa, ja siitä lähtien hänen uraansa ovat leimanneet kansainväliset menestykset pianokilpailuissa ja jazz-festivaaleilla. Petrescu oli voittamassa tavoiteltua Grammy-palkintoa – ensimmäisenä suomalaisena jazzmuusikkona – levyllä Resonance Big Band Plays Tribute to Oscar Peterson (2009).

Konsertin johtaa kapellimestari Krzysztof Dobosiewicz, joka vastaa myös illan kappaleiden sovituksista ja onpa mukana muutama hänen oma sävellyksensäkin.

Lue lisää konsertista http://www.jyvaskylasinfonia.fi/konsertit/theoneandonly
Marian Petrescu http://www.resonancerecords.org/artist.php?artist=Marian+Petrescu
Ilmavoimien Big Band http://sotilasmusiikki.fi/ilmavoimien-big-band

Liput:
30 / 26 / 15 € teatterin lippumyymälästä tai
32,50 / 28,50 / 17,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupisteestä http://www.lippu.fi

 

Takaisin