Anthony Marwood ja Lilli Maijala Mozartin Sinfonia concertanten solisteina

Julkaistu 11.4.2018


Anthony Marwood tunnetaan sekä viulistina että orkesterinjohtajana, ja hän esiintyy molemmissa rooleissa myös yhtä aikaa. Mozartin ja Haydnin klassismia täydentää Brucknerin täysromanttisen jousikvinteton hidas osa. Mozartin sielukkaassa kaksoiskonsertossa Marwoodin solistiparina on Lilli Maijala.

Adagio ja fuuga c-molli (K 546) on kunnianhimoisin Mozartin fuugasävellyksistä, ja sen neliäänistä fuugaa voi pitää hänen kontrapunktisen taitonsa näytöskappaleena. Sinfonia nro 44 e-molli kuuluu Haydnin Sturm und Drang -kauden hienoimpiin teoksiin. Sen valmistumisen aikoihin Haydn sairastui vakavasti ja ehdotti, että uuden sinfonian hidas osa soitettaisiin hänen hautajaisissaan; tästä on peräisin sinfonian lisänimi ”Trauer” (Suru). Brucknerin neliosaisen jousikvinteton laajin osa ja emotionaalinen ydin on kolmantena oleva Adagio. Tässä konsertissa Adagio kuullaan Bruckneriin syvällisesti perehtyneen musikologin Fritz Oeserin (1911-1982) jousiorkesterille laatimana versiona, josta on tullut osan standardisovitus. Sinfonia concertante on yksi Mozartin konserttotuotannon ensimmäisistä todellisista mestariluomuksista. Kahden solistin tarjoamat mahdollisuudet ovat selvästi innoittaneet Mozartia. Viulun ja alttoviulun dialogi hakee vertaistaan henkevyydessään ja rikkaudessaan.

Pe 13.4.2018 klo 19, Espoon kulttuurikeskus, Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo
SINFONIA CONCERTANTE
Tapiola Sinfonietta
Anthony Marwood, viulu
Lilli Maijala, alttoviulu
Wolfgang Amadeus Mozart: Adagio ja fuuga c-molli KV546
Joseph Haydn: Sinfonia nro 44 e-molli "Suru”
Anton Bruckner: Adagio jousikvintetosta F-Duuri (sovittanut Fritz Oeser)
Wolfgang Amadeus Mozart: Sinfonia concertante viululle, alttoviululle ja orkesterille Es-duuri KV364
Liput Lippupisteestä 25/19/11 €

Konserttiesittely (FM Kimmo Korhonen) pe 13.4.2018 klo 18.15, Espoon kulttuurikeskus. Vapaa pääsy.

Tutustu Tapiola Sinfoniettan 30-vuotisjuhlakauden 2017/2018 ohjelmaan: http://www.espoo.fi/materiaalit/kulttuuri_ja_liikunta/verkkolehti/sinfonietta17-18/

 

Takaisin