Kotimaisia elokuvasävelmiä isolla orkesterilla

Julkaistu 16.4.2018


Johanna Iivanaisen
herkät tulkinnat kantavat yli genrerajojen torstaina 19.4. Sulle salaisuuden kertoa mä voisin –konsertissa Carelia-salissa. Tutut ja harvemmin kuullut kotimaisen elokuvamusiikin helmet kuullaan tosi ison bändin esittäminä, kun Joensuun kaupunginorkesteria ja Joensuu Big Bandia saapuu johtamaan Vellu Halkosalmi. Elokuvakuvituksin visualisoidun konsertin ohjelmassa on nostalgiaa ja romantiikkaa 1930-luvulta tähän päivään ja säveltäjänimiä Georg Malmsténista, Kaj Chydeniukseen ja Otto Donneriin.

Vellu Halkosalmelle on kertynyt laaja sävellys- ja sovitustuotanto. Hän on tehnyt yhteistyötä ympäri maailmaa mm. UMO Jazz Orchestran, Clayton-Hamilton Jazz Orchestran ja Eastman Studio Orchestran sekä monien suomalaisten sinfoniaorkestereiden kanssa. Turku Jazz Orchestran taiteellisena johtajana hän on toiminut vuodesta 2013. Halkosalmi on mukana useilla levytyksillä ja esimerkiksi tämän kertaisen konserttikokonaisuuden hän on levyttänyt yhdessä Turku Jazz Orchestran, Turun Filharmonisen Orkesterin, Johanna Iivanaisen ja Jukka Perkon kanssa vuonna 2016.

Johanna Iivanaisen kiinnostus jazziin vei hänet opiskelemaan Pop & Jazz Konservatorioon, jossa hän on sittemmin itsekin toiminut opettajana. Johannan raikkaan luonnollinen esiintyminen ja sävykäs tulkinta on saavuttanut suuren suosion ja hänen monipuolisuutensa kattaa musiikkia jazzin, a cappellan, popin, dancen ja lastenmusiikin alueilta. Vuonna 2002 Johanna sai Louis Armstrong -palkinnon ja vuotta myöhemmin Sony Electronics Finland ja Suomen Jazzliitto myönsivät hänelle historian ensimmäisen Sony jazz -palkinnon.

Joensuu Big Bandin ensimmäiset yhteissoitot kuultiin elokuussa 2015. Ryhmä koostuu pääosin paikallisista musiikin ammattilaisista, tai musiikin ammattilaisiksi opiskelevista soittajista. Ryhmän vetäjänä toimii soolotrumpetisti, trumpetinsoiton opettaja Ville Karjalainen. Joensuu Big Bandin ohjelmisto koostuu aina Glenn Millerin ajoista aikamme suomalaiseen moderniin Big Bandeille sävellettyyn musiikkiin.

To 19.4. Carelia-sali klo 19
SULLE SALAISUUDEN KERTOA MÄ VOISIN
Joensuun kaupunginorkesteria ja Joensuu Big Bandia johtaa Vellu Halkosalmi
solisti Johanna Iivanainen

 

Takaisin