Lapin kamariorkesterin kamarikonsertti 'Numeroleikkiä ja Vivaldia'

Julkaistu 17.5.2018


Lapin kamariorkesteri lähettää kuulijansa kesänviettoon tangolla maustetulla barokkikonsertilla.
Konsertit "Numeroleikkiä ja Vivaldia" kuullaan torstaina 24.5. klo 19 Korundissa ja perjantaina 25.5. klo 19 Sodankylän kirkossa. Luvassa on kevääseen kauniisti sointuvaa barokkimusiikkia, josta kaikki nauttivat! Orkesterin musiikillisesta ohjauksesta vastaa ja konsertin viulusolistina soittaa kamariorkesterin yleisölle tuttu, energinen Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch.

Konsertin maustetta, argentiinalaisen tangosäveltäjä Astor Piazzollan säveltämää ja Samuel Peliskan puhaltimille sovittamaa kvintettoa lukuunottamatta konsertissa kuullaan 1500-luvun loppupuoliskon ja 1700-luvun alkupuolen välillä eläneiden keski- ja eteläeurooppalaisten säveltäjien teoksia. Säveltäjäniminä ovat Orlando Gibbons, Johann Joseph Fux, Johann Adolp Hasse, William Byrd, Henry Purcell, Michael Preatorius, Giovanni Gabrieli ja Venetsian "punahiuksinen pappi", barokin suurimpiin nimiin kuuluva Antonio Vivaldi. Orkesterin kokoonpano kasvaa konsertin myötä, päättyen konserttomuodon tuotteliaan kehittäjän Antonio Vivaldin säveltämiin konserttoihin "Sopusointuinen inspiraatio", "Hautajaiskonsertto" ja "Konsertto Pyhän Lorenzon juhlaan". Barokin tyylin mukaisesti orkesterin kokoonpanoissa soivat myös luuttu ja cembalo. Konsertissa voi hyvin kuvitella itsensä William Shakespearen tai toscanalaisten suurherttuoiden aikakaudelle!

Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch on suomalainen (barokki)viulisti, orkesteri- ja kamarimuusikko ja kapellimestari, joka on pedagogina opettanut niin Sibelius-Akatemiassa kuin hoitaen musiikin alan professuureja eurooppalaisissa yliopistoissa.

Liput Korundissa 21/18/10 €.

Avoin kenraaliharjoitus torstaina 24.5. Korundissa klo 10-11.15, liput 2 €.

 

Takaisin