Ville Matvejeff jatkaa Jyväskylä Sinfonian ylikapellimestarina myös vuoden 2019 jälkeen

Julkaistu 5.6.2018


Tammikuusta 2014 alkaen Jyväskylä Sinfonian ylikapellimestarina toimineen Ville Matvejeffin sopimusta on jatkettu kesäkuuhun 2022 saakka. Edellinen sopimuskausi päättyy vuoden 2019 lopussa ja uusi, tammikuusta 2020 alkava sopimus on 2,5-vuotinen. Sopimuksen mukaisesti Matvejeff johtaa Jyväskylässä vuosittain kuudesta kahdeksaan konserttia sekä mahdolliset kiertueet ja levytykset. Matvejeffin kaudella Jyväskylä Sinfonia on tullut tunnetuksi ennakkoluulottomasta ohjelmasuunnittelusta sekä lähes loppuunmyydyistä konserteistaan. Keväällä 2018 sinfoniakonserttien täyttöaste oli 90,3 % ja tammi-helmikuussa Jyväskylän oopperan Carmen-tuotanto tavoitti yli 6000 katsojaa yhdellätoista loppuunmyydyllä näytöksellä.

– Jyväskylä Sinfonia on näiden yhteisten vuosien aikana tullut yhdeksi musiikilliseksi kodikseni. Iloitsen suuresti siitä, että voimme syventää edelleen tätä inspiroivaa yhteistyötä ja palvella upeaa jyväskyläläisyleisöä, kertoo ylikapellimestari Matvejeff. –Tämän jatkosopimuksen myötä ajatukseni ovat myös toiveikkain mielin Jyväskylän kauan kaivatun musiikkisalin suunnitteluprosessissa, ja toivon mukaan myös näkisimme salin rakentamispäätöksen tulevien vuosien aikana, tiivistää Matvejeff.

Yhteistyö Ville Matvejeffin kanssa on ollut orkesterille ja yleisöllemme erittäin antoisaa, kertoo intendentti Nikke Isomöttönen – Olen erittäin tyytyväinen, että meillä on mahdollisuus jatkaa taiteellista kehitystyötä yhdessä Matvejeffin kanssa, ja että hän on vahvasti sitoutunut yhteistyöhän orkesterimme kanssa Savonlinnan oopperajuhlien taiteellisen johtajuuden rinnalla.

Ville Matvejeff (s. 1986) on vakiinnuttanut asemansa laaja-alaisena muusikkona sekä yhtenä Suomen menestyneimmistä nuoren polven kapellimestareista. Matvejeff valittiin hiljattain myös Savonlinnan Oopperajuhlien uudeksi taiteelliseksi johtajaksi ja hänen nelivuotinen kautensa alkaa syyskuussa 2019.

 

Takaisin