Lapin kamariorkesterin loppukesän konsertti "Siivekkäitä Serenadeja" 11.8. klo 14 Korundissa

Julkaistu 2.8.2018


Toivottakaamme loppukesä tervetulleeksi! Lapin kamariorkesteri kutsuu kaupunkilaiset ja kaupungissa vaikkapa ostoksilla tai vielä kesälomalla vierailevat iltapäivän konserttiin "Siivekkäitä serenadeja" Korundiin lauantaina 11.8. klo 14. Konsertilla muistetaan myös tiensä päähän tullutta Luosto Classic -festivaalia, jossa kamariorkesteri usein elokuisin esiintyi. Konsertin johtaa kapellimestari John Storgårds ja solistina esiintyy bassoklarinetisti Heikki Nikula.

Konsertissa kuullaan suurimpien englantilaisten säveltäjien joukkoon kuuluvan Henry Purcellin parikymppisenä säveltämä tanssillinen Chaconne g-molli, Wilfred Josephsin Papageno Variations puupuhaltimille ja bassoklarinetille, myös elokuvasäveltäjänä (esim. Tali-Ihantala 1944) tunnetun Timo Hietalan Lunnin tango bassoklarinetille ja kamariorkesterille, sekä Johannes Brahmsin Serenadi No 1 d-duuri op. 11 sovitettuna 10 soittajalle.

Papageno Variations on saanut keskeisen teemansa ja nimensä Mozartin Taikahuilu-oopperasta ja teos on sävelletty kunnioittamaan Mozartin kuolemasta vuonna 1991 kulunutta kahtasataa vuotta. Lunnin tango on sävelletty Heikki Nikulalle ja Lapin kamariorkesterille. Sen kantaesityksestä 11.6.1998 Rovaniemen kirkossa tulee tänä kesänä kuluneeksi 20 vuotta. Loppukesään sopien nuoren Brahmsin säveltämästä serenadista voi kuulla wieniläisklassista keveyttä, mutta myös lempeitä hämyisempiä sävyjä. Kriitikko Harri Kuusisaari totesi sitä kuunnellessa "nautitaan hetken tuoksuista"! Papageno Variations kuullaan nyt Suomessa ensimmäistä kertaa, samoin Brahmsin Serenadin sovitus.

Klarinetisti Heikki Nikula (s. 1961) on tuttu niin kamariorkesteri Avanti!sta kuin Helsingin kaupunginorkesterista. Heikki on urallaan saanut kunnian kantaesittää kaikkien tunnettujen suomalaisten säveltäjien teoksia, mm. Kaija Saariahoa, Esa-Pekka Salosta ja Magnus Lindbergiä.

Liput 21/18/10 €

(kuva: Avanti!/Marco Porggreve)

 

Takaisin