Lappeenrannan linnoituksen isännän juhlakonsertissa solistina hurmaa sopraano Angelika Klas

Julkaistu 2.8.2018


Lappeenrannan kaupunginorkesterin Linnoituksen isännän juhlakonsertissa perjantaina 10.8.2018 klo 19 Kehruuhuoneella solistina laulaa sopraano Angelika Klas. Orkesteria johtaa kapellimestari Vytautas Lukočius. Ohjelmassa kuullaan Sibeliuksen, Merikannon ja Kuulan lauluja sekä Sibeliuksen orkesterimusiikkia.

Lappeenrannan kaupunginorkesteri esiintyy 24.-26.8.2018 samalla ohjelmistolla Liettuassa Liettuan kesämusiikkifestivaaleilla kesän kutsuvieraana.

Angelika Klas on valmistunut Sibelius-Akatemian solistiselta osastolta, missä suoritti lauludiplominsa keväällä 2002. Vuosina 1996–98 hän opiskeli stipendiaattina Tanskan kuninkaallisessa konservatoriossa. Hän on opiskellut mm. Jaakko Ryhäsen, Marjut Hannulan ja Jorma Elorinteen oppilaana. Hän on lisäksi osallistunut mm. Gerhard Kahryn, Bonaldo Giaiottin ja Teresa Berganzan mestarikursseille.

Angelika Klasin repertuaari on poikkeuksellisen laaja; lyyrisen sopraanon perusohjelmiston lisäksi hän on taiturillinen Astor Piazzollan ja tangomusiikin tulkitsija. Hänen laajaan ohjelmistoon kuuluu orkesteri- ja kamarimusiikkia barokista nykymusiikkiin, operetista musikaaliin.

Angelika Klas on esiintynyt useissa oopperarooleissa. Näistä mainittakoon mm. Bizet’n Carmen (Carmen), Piazzollan Maria de Buenos Aires (Maria) ja Dvorakin Rusalka (Ruhtinatar). Hän on esiintynyt mm. Moskovan Novaya Operassa, Pietarin Mihhailovski operassa sekä Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Suomen Kansallisoopperassa.

Hän on myös kysytty operetti -ja musiikkiteatterisolisti ja on esiintynyt useissa operettirooleissa kuten Offenbachin Orfeus Manalassa (Eurydike), Kálmanin operetissa Mariza (Mariza), Angéle Didierin roolissa Léharin operetissa Luxemburgin kreivi, sekä Rosalinden roolissa Straussin operetissa Lepakko (Vaasan Ooppera).

Angelika Klas on esiintynyt monilla kansainvälisillä festivaalelilla, mm. Korsholman musiikkijuhlat, Turun Musiikkijuhlat, Naantalin Musiikkijuhlat, Kuhmon Kamarimusiikkijuhlat, Helsingin Juhlaviikot sekä Birgitta-festivaali Virossa. Hän on vieraillut useimpien suomalaisten orkesterien solistina. Näistä mainittakoon mm. Tampere Filharmonia, Tapiola Sinfonietta, Kymi Sinfonietta, Oulu Sinfonia, Lappeenrannan kaupunginorkesteri, Pori Sinfonietta, sekä Vantaan Viihdeorkesteri. Hän on lisäksi konsertoinut mm. Ruotsissa, Virossa, Saksassa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa, Liettuassa, Unkarissa, Norjassa, Venäjällä ja Tanskassa.

Angelika Klas toimii tangomusiikkiin erikoistuneen Tanguedia Quintetin solistina esiintyen heidän kanssaan laajalti niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hän on lisäksi julkaissut useita levyjä kvintetin kanssa.

 

Takaisin