Lapin kamariorkesterilta yleisölleen jännittävä syksy!

Julkaistu 8.8.2018

Lapin kamariorkesteri jatkaa syksyllä 2018 ilahduttavien ja yllätyksellisten konserttielämysten tarjoamista Rovaniemellä ja muualla Lapissa. EU:n alueen pohjoisimmalta ammattikamari-orkesterilta on jälleen luvassa jännittävä ja monipuolinen kausi ensiluokkaisine vierailijoineen. Syksyn teemoja ovat Mozart, Bach, Beethoven, Jukka Tiensuu, didjeridu, tango ja joululaulut.

Kauteen otetaan varaslähtö loppukesän konsertilla "Siivekkäitä serenadeja". Konsertin johtaa kapellimestari John Storgårds ja solistina soittaa Avanti!sta tuttu bassoklarinetisti Heikki Nikula. Timo Hietalan säveltämä Lunnin tango soi nyt 20 vuotta kantaesityksensä jälkeen. Konsertissa kuullaan myös Suomessa uusi sovitus Brahmsin Serenadista No 1 D-duuri, jossa loppukesään sopien soi sekä keveyttä että varjoisempia sävyjä. Mozartin Taikahuilu-oopperaan pohjautuva W. Josephsin Papageno-muunnelmat kuullaan samoin ensi kertaa Suomessa.

Orkesterin muusikoiden suunnittelemissa konserteissa on illassa "Jousten jalokiviä"kamari-orkesterin jousisto klassikoiden parissa. Luvassa on Bachia, Bruckneria ja Mendelssohnia. "Orkesterin kruunu"–konsertissa puolestaan tarjoillaan puhallinkvintetti-musiikkia, mm. Edward Elgaria ja Esa-Pekka Salosta. Konsertissa toivotetaan tervetulleeksi uusi oboisti Jonna Staas.

Syyskuussa orkesterin johtajaksi ja solistiksi konsertteihin "Legendaarisen ensivierailijan käsittelyssä" saapuuloistavan Berliinin Filharmonikkojen soolokäyrätorvisti Stefan Dohr. Ohjelmassa on mm. Mozartin käyrätorvikonsertto no 3 Es-duuri ja sinfonia no 33 B-duuri. Meta4-yhtyeestä tuttu sellisti ja kapellimestari Tomas Djupsjöbacka puolestaan palaa orkesterin vieraaksi konserteissa "Siltoja". Luvassa on J.S. Bachia poikineen – mm. Brandenburgilainen konsertto no 3 G-duuri, johon Jukka Tiensuu on säveltänyt lisäosan. Konsertin täydentävät Frank Bridgen teokset.

Lokakuun viihdekonsertissa "Tango del Ángel" kuullaan johtajana ja bandoneon-solistina Henrik Sandåsia, ja ohjelmistossa niin tunnetuinta uutta argentiinalaista tangoa kuin klassikko "La cumparsita". Kiehtova on varmasti myös konsertti "Moninkertaista eksotiikkaa". Sen johtaa John Storgårds ja didjeriduta soittaa pop- ja folkmusiikkipiireistäkin tuttu Tommy Mansikka-aho. Lauri Porran puhallinkvintetto "Adventurer" saa konsertissa kantaesityksensä, ja muut teokset ovat Suomen ensiesityksiä.

John Storgårds johtaa marraskuussa kamarikonsertin "Vuorovaikutusvariaatioita", jonka antiin kuuluvat sovitus Bachin iki-ihanista Goldberg-variaatioista ja Lotta Wennäkosken orkesterin soolosellistille säveltämä teos Vyyhti. Loistavaa kamarimusiikkipianistia, ruotsalaista Roland Pöntistä kuulemmeMozartin, Debussyn ja Faurén äärellä konserteissa "Äntligen Roland".

Syyskauden päättää todellinen joulukonsertti "Isojen tapahtumien (t)aikaa". Johtajana on John Storgårds, ja solisteiksi saapuvat Kaartin soittokunnastakin tuttu Eero Saunamäki, nokkahuilu, ja huipputenori Tuomas Katajala. Yleisölle tarjotaan niin Tiensuun nokkahuilu-konsertto, Beethovenin Pastoraalisinfonia, kuin Tuomaksen tulkitsemana kaikkien rakastamia joululauluja.

Maakuntakonsertteja on elokuussa Sallassa, syyskuussa Ivalossa ja Sodankylässä, lokakuussa Kemijärvellä, Utsjoen kirkonkylällä ja Karigasniemellä sekä marraskuussa Kittilässä ja Inarissa. Koululais- ja kyläkonsertteja pidetään entiseen tapaan. Yleisö on tervetullut myös konserttipäivien aamuina Korundiin kenraaliharjoituksiin sekä taiteilijatapaamisiin (tarkemmin kausiesitteessä).

 

Takaisin