Kalevi Ahon Mearra-harppukonsertto saa Suomen ensiesityksensä Mikkelissä

Julkaistu 11.9.2018


Mikkelin kaupunginorkesterin konsertissa 16.9.2018 klo 19.00 Pitäjänkirkossa kuullaan Kalevi Ahon Mearra-harppukonserton Suomen ensiesitys Annaleen Lenaertsin soittaessa solistina. Wienin Filharmonikkojen sooloharpisti Anneleen Lenaertsille sävelletty Mearra sai inspiraationsa Norjan Lapissa Jäämerelle aukeavista näkymistä. Gentin musiikkijuhlilla 2017 kantaesityksensä saanut teos jakautuu kolmeen osaan: Maa, Tuli ja Meri (Mearra). Konsertin johtaa kaupunginorkesterin taiteellinen partneri Erkki Lasonpalo. Konsertissa kuullaan Ahon lisäksi Klamin, Debussyn, Rotan sekä Masgacninin teoksia
.

Mikkelin kaupunginorkesterin taiteellinen partneri Erkki Lasonpalo suoritti kapellimestaridiplomin Sibelius-Akatemiassa erinomaisin arvosanoin keväällä 2012. Hän on vieraillut lukuisten suomalaisten orkesterien kapellimestarina. Heinäveden Musiikkipäivien taiteellisena johtajana Lasonpalo on toiminut vuodesta 2014 ja syksyllä 2016 hän aloitti työt Kemin kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana. Hän toimii myös Helsingin Koomisen Oopperan pääkapellimestarina.

Belgialainen harpisti Anneleen Lenaerts on tehnyt nimeään tunnetuksi yhtenä instrumenttinsa johtavana osaajana. Vuonna 2010 Anneleen nimitettiin Wienin Filharmonikkojen sooloharpistiksi. Lenaerts on voittanut vuosien 1997 ja 2010 välillä 23 palkintoa eri harppukilpailuissa. Näistä merkittävimpinä mainittakoon Grand Prix International Lily Laskine ja ADR International Music Competitionin voitot. Kilpailumenestyksien myötä hän on usein kuultu solisti Euroopan ja Yhdysvaltojen konserttilavoilla kuin myös radionauhoitteilla ja levytyksillä.

MEARRA
su 16.9.2018 klo 19, Mikkelin Pitäjänkirkko
Anneleen Lenaerts, harppu
Erkki Lasonpalo, kapellimestari

Uuno Klami: Sonatine
Kalevi Aho: Mearra
Claude Debussy: Dance sacrée et dance profane
Nino Rota: Konsertto jousille
Pietro Masgacni: Intermezzo oopperasta Cavalleria Rusticana

 

Takaisin