Pori Sinfoniettan ystävänpäiväkonsertissa solistina mahtava Waltteri Torikka

Julkaistu 12.2.2019

Waltteri_Torikka_promokuva 

Pori Sinfoniettan ystävänpäiväkonsertissa Merikantoa, Mårtensonia, Kuulaa ja Klamia – solistina mahtava Waltteri Torikka

Ystävänpäivänä 14.2. Pori Sinfonietta esittää ystävänpäiväkonsertin Valentine with Waltteri. Konsertin johtaa Ville Matvejeff ja solistina on baritoni Waltteri Torikka.

Pori Sinfonietta viettää ystävänpäivää yhdessä baritoni Waltteri Torikan ja kapellimestari Ville Matvejeffin kanssa. Valentine with Waltteri -konsertissa kuullaan muun muassa Jean Sibeliuksen Rakastava, Toivo Kuulan Eteläpohjalaisia lauluja, Oskar Merikannon Merellä ja Lasse Mårtensonin Myrskyluodon Maija. Konsertti alkaa Porin Promenadisalissa 14.2. kello 19. Konsertin liput ovat liikkuneet tiuhaan ja maanantaina iltapäivällä paikkoja oli jäljellä enää muutamia kymmeniä.

Baritoni Waltteri Torikka on suomalainen ooppera- ja konserttilaulaja, kevään 2015 Tähdet Tähdet -televisio-ohjelman voittaja ja vuoden 2014 Nuori Muusikko (Pro Musica Säätiö). Torikka on muun muassa voittanut Lappeenrannan laulukilpailun vuonna 2010 ja hänen levytyksensä Sydän (2015) ja Rakkaus (2016) ovat rikkoneet platina- ja kultalevyrajat Suomessa.

Vuonna 2018 Torikka esiintyi loppuunmyydyllä Hartwall Areenalla yhdessä Jarkko Aholan kanssa ja toimi kesällä 2018 myös ensimmäisten Hämeenkyrön Festiwaalien sekä Sillanpää Oopperan taiteellisena johtajana.

Ville Matvejeff (s. 1986) on tullut tunnetuksi poikkeuksellisen monipuolisena ja laaja-alaisena muusikkona – niin kapellimestarina, säveltäjänä kuin pianistinakin. Matvejeff on viime vuosina saavuttanut menestystä yhtenä Suomen lupaavimmista nuoren polven kapellimestareista. Hän teki kiittäviä arvioita saaneen kapellimestaridebyyttinsä syksyllä 2011 Porin oopperassa (Purcell: ”Fairy Queen”), ja on sen jälkeen johtanut säännöllisesti mm. Helsingin kaupunginorkesteria, Turun filharmonista orkesteria, Oulu Sinfoniaa, Tapiola Sinfoniettaa, Suomalaista Barokkiorkesteria, Joensuun kaupunginorkesteria sekä Suomen Kansallisoopperan orkesteria.

Ystävänpäiväkonsertissa kuullaan Matvejeffin Seaside Rendezvous.

Konserttiohjelmassa mm:
Jean Sibelius: Rakastava
Toivo Kuula, sov. Kimmo Hakala: Eteläpohjalaisia lauluja
Oskar Merikanto: Merellä
Uuno Klami: Nummisuutarit -alkusoitto
Nino Rota, sov. Pessi Levanto: Puhu hiljaa rakkaudesta
Ville Matvejeff: Seaside Rendezvous
Lasse Mårtenson: Myrskyluodon Maija

 

Takaisin