Satumainen Liisa Ihmemaassa avaa Kansallisbaletin kauden

Julkaistu 20.8.2019

Jorma Elon koreografia sekä Robert Perdziolan värikylläinen visualisointi luovat upeat puitteet baletille

 

Liisa Ihmemaassa _Jorma Elo

Koreografi Jorma Elon Kansallisbaletille luoma koko illan baletti Liisa Ihmemaassa aloittaa Kansallisbaletin kauden 23. elokuuta. Vuonna 2016 ensi-iltansa saanut teos nähdään elo-syyskuussa seitsemän kertaa ja toukokuussa 2020 neljä kertaa. Ensi-iltakaudellaan loppuunmyydyille katsomoille esitetty teos palaa nyt ohjelmistoon, ja Elo on vielä hionut teoksen koreografiaa ja kerrontaa tämän kauden esityksiä varten.

 

Tarina hahmoineen pohjautuu Lewis Carrollin tunnettuun samannimiseen satuun sekä hänen rinnakkaiseen teokseensa Liisan seikkailut peilimaailmassa. Baletin musiikki on kooste Jorma Elolle rakkaita sävellyksiä, joukossa mm. BachinHaydnin ja Händelin tuotantoa. Elo on kansainvälisesti tunnetuimpia koreografejamme ja työskentelee vakituisesti Bostonin baletissa. Hänen omaperäinen liikekielensä pohjautuu klassisen baletin sanastolle. ”Törmäsin Liisan tarinaan etsiessäni aihetta uudelle kokoillan baletille. Kirja oli minulle entuudestaan tuntematon, mutta se tuntui heti baletin arvoiselta”, Elo kertoo.

 

Teoksen satumaisen kauniit ja värikkäät puvut ja lavasteet on suunnitellut Robert Perdziola, jonka käsialaa on nähty lukuisissa baleteissa ja oopperoissa mm. Yhdysvaltojen keskeisissä ooppera- ja balettitaloissa kuten Metropolitan Operassa, American Ballet Theatressa sekä Bostonin ja San Franciscon baleteissa. Visuaalisuuden ja tutun tarinan ansiosta teos sopii nuoremmillekin katsojille, ja tarinan syvällisemmät teemat tuovat sisältöä myös aikuiselle. Esitystä suositellaan yli 6-vuotiaille.

 

Liisan roolissa nähdään Eun-Ji Ha ja Linda Haakana, Valkoisena ritarina Michal Krčmář ja Florian Modan sekä Valkoisen kanin roolissa Xiaoyu HeFrans Valkama ja Kansallisbaletissa tänä syksynä aloittanut solistitanssija Jun Xia. Suomen kansallisoopperan orkesteria johtaa Philippe Béran.

 

Liisa Ihmemaassa – katso traileri

Jorma Elon haastattelu – katso video, jossa Jorma Elo kertoo ajatuksistaan teoksen valmistumisen aikaan

Baletin kausi 2019–2020 on katettu – katso video baletin uudesta kaudesta

 

Liisa Ihmemaassa

Esitykset 23.8., 29.8., 4.9., 5.9., 12.9.2019 klo 19 ja 24.8., 31.8.2019 klo 14

sekä 13.5., 16.5., 22.5., 28.5.2020 klo 19

 

Teosesittelyt 29.8., 5.9., 12.9.2019 klo 18.15

 

Takaisin