Jyväskylä Sinfonia kantaesittää syyskauden avauskonsertissaan 4.9. Kalevi Ahon bassoklarinettikonserton

Julkaistu 22.8.2019

 Mikko Raasakka4, credit Anne Raasakka (1) 

Jyväskylä Sinfonian syyskausi 2019 käynnistyy aivan erityisellä konsertilla: keskiviikkona 4.9. klo 19 Jyväskylän teatteritalolla kantaesitetään Kalevi Ahon bassoklarinettikonsertto. Jyväskylä Sinfonian ja Joensuun kaupunginorkesterin tilausteoksen solistina soittaa Jyväskylä Sinfonian entinen muusikko, nykymusiikkispesialisti Mikko Raasakka, joka on kantaesittänyt kymmeniä klarinettiteoksia. Monipuolinen Raasakka toimii kamari- ja orkesterimuusikkona, solistina, improvisoijana, kirjoittajana ja pedagogina. Syyskauden avauksen johtaa luonnollisesti ylikapellimestarimme Ville Matvejeff, joka on valinnut sopivat teokset Ahon konserttoa täydentämään.

Konsertin avaa saksalaisen nykysäveltäjän Jörg Widmannin teos Con brio. Widmannin teoksille on tyypillistä, että niissä käydään dialogia klassisromanttisten säveltäjien kanssa, kuten myös Con briossa, jossa säveltäjä viittaa muun muassa Beethovenin 7. sinfoniaan. Konsertin päättääkin sitten juuri teos, johon alussa viitattiin: Ludwig van Beethovenin sinfonia nro 7 A-duuri, jossa säveltäjä karisti viimeistään Haydnin ja Mozartin klassismin konventiot ja suuntasi kohti romantiikkaa uskaliailla harmonioilla ja sinfonian muotojen laajentamisella.

Taiteilijatapaamisessa Ville Matvejeff ja Kalevi Aho

Syksyn avauskonsertissa yleisö pääsee kuulemaan ylikapellimestari Ville Matvejeffin ja säveltäjä Kalevi Ahon mietteitä illan konsertista ja uudesta kantaesitettävästä teoksesta. Taiteilijatapaaminen alkaa teatterintalon kulmalämpiössä klo 18.15 ja siihen on vapaa pääsy.

Lue lisää konsertista:
https://www.jyvaskylasinfonia.fi/jyvaskyla-sinfonia/konsertit/syksy-2019/49-sinfoniakonsertti-bassoklarinetti-parrasvaloissa
Ville Matvejeff https://www.jyvaskylasinfonia.fi/jyvaskyla-sinfonia/orkesteri/kapellimestarit
Mikko Raasakka http://www.raasakka.net
Kalevi Aho https://www.musicakaleviaho.fi/kalevi-aho

Liput:
Lippu.fi: 29,50 / 27,50 / 11,50 € + toimitusmaksut alk. 1 € 
Jyväskylän kaupunginteatterin lippumyymälä: 27 / 25 / 10 €

 

Takaisin