Kapellimestari Eva Ollikainen ja sellistisensaatio Leonardo Chiodo tähdittävät Jyväskylä Sinfonian konserttia 11.9.

Julkaistu 29.8.2019

Leonardo Chiodo_450px (1)

Keskiviikkona 11.9. klo 19 Jyväskylän teatteritalolla Jyväskylä Sinfonian eteen astuu yksi syyskauden huippuvieraista: kapellimestari Eva Ollikainen. Ollikaisen luonnollinen johtajuus, tarttuva innostuneisuus ja elegantti tekniikka valloittavat orkestereita ja yleisöä ympäri maailmaa. Ollikaisen ura käynnistyi hänen voitettuaan Jorma Panula -kapellimestarikilpailun vasta 21-vuotiaana. Eva on suunnitellut konserttiin huippumielenkiintoisen, säveltäjä Richard Straussin persoonan ympärille kietoutuvan ohjelman. Konsertin solistina on sellistisensaatio Leonardo Chiodo. Nuori sellotaiteilija Chiodo voitti Turun sellokilpailun 2018 ja ylsi kärkisijoille samana vuonna myös kansainvälisessä Paulon sellokilpailussa.

Leonardon teoksena on Dmitri Šostakovitšin sellokonsertto nro 1, jonka Šostakovitš sävelsi ystävälleen Mstislav Rostropovichille. Konserton sanotaan olevan yksi sellokirjallisuuden haastavimmista teoksista, ja se on tunnettu myös teoksen alussa kuultavasta, säveltäjän nimeen perustuvasta DSCH-sävelmotiivista. Konsertin avaa harvinainen teos, Richard Straussin varhaistuotantoon kuuluva serenadi G-duuri orkesterille. Saksalaisen nykysäveltäjän Søren Nils Eichbergin Endorphin puolestaan on jännittävä concerto grosso jousikvartetille ja orkesterille. Konsertin lopuksi palaamme Richard Straussiin ja nyt hänen myöhäistuotantoonsa: Metamorfooseja 23 soolojouselle on kirjoitettu toisen maailmansodan hävityksen vaikuttamana.

Illan taiteilijatapaamisessa Eva Ollikainen

11.9. konserttia ennen taiteilijatapaamisessa yleisö pääsee kuulemaan kapellimestari Eva Ollikaisen mietteitä illan konsertista. Klo 18.15 teatteritalon kulmalämpiössä järjestettävään taiteilijatapaamiseen on vapaa pääsy.

Lue lisää konsertista:
https://www.jyvaskylasinfonia.fi/jyvaskyla-sinfonia/konsertit/syksy-2019/119-sinfoniakonsertti-straussin-muodonmuutos
Eva Ollikainen https://en.karstenwitt.com/eva-ollikainen
Leonardo Chiodo https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/10/02/leonardo-chiodo-fin-paulon-sellokilpailu-2018

Liput:
Lippu.fi: 29,50 / 27,50 / 11,50 € + toimitusmaksut alk. 1 €
Teatterin lippumyymälä: 27 / 25 / 10 €

 

Takaisin