Rso:n solistina lyömäsoittaja Martin Grubinger

Julkaistu 29.8.2019

Martin Grubinber_kuva Simon Pauly 

Lyömäsoitinten velho soittaa Fazil Sayn uutuuskonserton 

Ylikapellimestari Hannu Lintu johtaa syyskauden avajaiskonsertit Musiikkitalossa 4.-5.9. Ohjelman pääosassa ovat lyömäsoittimet, kun solistina taituroi itävaltalainen lyömäsoitinvirtuoosi Martin Grubinger ja päätösnumerona on Berlioz'n Fantastinen sinfonia. 

Selvittääksesi, miksi lyömäsoittaja Martin Grubinger on ilmiö, kannattaa avata Yle Areena. Grubingerin edellisen vierailun purskauttamat adrenaliinit ovat tuskin vieläkään laantuneet ja Areenasta löytyvä pätkä konsertista (RSO Musiikkitalossa: Martin Grubinger & Planet rudiment) muistuttaa, miksi. Se on maailman kenties parhaan multiperkussionistin show, mutta muutakin: musiikillista monipuolisuutta ja teknistä vaivattomuutta.

Grubinger soittaa nyt turkkilaisen Fazil Sayn uuden konserton. Say ei siinä käytä perinteisiä turkkilaisia soittimia, mutta finaaliosan esitysohjeissa virtaa Anatolian niemimaan pulssi. Louise Farrenc oli säveltäjä ja pianisti, joka opetti pianonsoittoa Pariisin Konservatoriossa. Farrencin sävelkielen ihailijoihin kuuluivat mm. Robert Schumann ja Hector Berlioz, jonka oma teos Fantastinen sinfonia tekee tästä lyömäsoitinten illan.


 

Takaisin