Kolme orkesteria yhdellä konserttilipulla 14.9.2019 Musiikkitalossa

Julkaistu 10.9.2019

AUF 

Kaikkien kolmen orkesterin solistina laulaa sopraano Helena Juntunen

Poikkeuksellisessa yhteiskonsertissa 14.9. Musiikkitalon lavalle nousevat Avanti!, UMO Helsinki Jazz Orchestra ja Suomalainen barokkiorkesteri

Kolmen erilaisen orkesterin soittoa pääsee nyt kuulemaan yhdellä konserttilipulla! Kaikkien aikojen musiikkia -konsertissa 14. syyskuuta kello 15 Musiikkitalolla Helsingissä soittavat Avanti!, UMO Helsinki Jazz Orchestra ja Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) yhdessä ja erikseen. Ohjelma ulottuu Vivaldista Ellingtoniin ja nykysäveltäjä Adamsiin. Solistina on sopraano Helena Juntunen, joka esiintyy kaikkien kolmen orkesterin kanssa. Orkestereita johtavat Kirmo Lintinen ja René Bosc.

Avantin, UMO Helsingin ja FiBOn AUF-yhteistyö on tuottanut jo muutaman vuoden ajan lukuisia eri musiikkityylejä edustavia konsertteja niin Helsingissä kuin muuallakin maassa. Nyt orkesterit esiintyvät ensi kertaa yhdessä, jolloin on mahdollista kuulla jokaisen orkesterin ydinohjelmistoa sekä lopuksi kaikkien muusikoiden voimin soitettava John Adamsin Fearful Symmetries, jossa säveltäjän mukaan yhdistyvät big bandin hehku, teknopopin kimallus ja sinfoniaorkesterin tyylikkyys. Sävellyksen vauhdikkuus istuu erinomaisesti siihen räätälöityyn Buster Keaton -videoteokseen.

Avanti! on valinnut ohjelmaan nykysäveltäjä Unsuk Chinin Puzzles and Games -teoksen, joka perustuu Lewis Carrollin Liisa-kirjoihin. UMO Helsinki soittaa muutamia jazzkirjallisuuden tunnetuimpia teoksia, kuten Duke Ellingtonin ja Billy Strayhornin säveltämän teoksen Such Sweet Thunder ja Polka Dots and Moonbeams -lemmenunelman. FiBOn osalta valinta osui Antonio Vivaldin Dorilla in Tempe -oopperan alkusoittoon, joka on oikeastaan kolmiosainen konsertto orkesterille, ja  Vivaldin teoksena tunnettuun Sposa son disprezzata -aariaan, jonka on kuitenkin säveltänyt Geminiano Giacomelli. Helena Juntunen taituroi kaikkien kolmen orkesterin solistina!

Lue lisää: https://fibo.fi/konsertit/2019/kaikkien-aikojen-musiikkia/

La 14.9.2019 klo 15 Musiikkitalo, Helsinki
KAIKKIEN AIKOJEN MUSIIKKIA
Kolme orkesteria yhdessä

Donatoni – Vivaldi – Chin – Ellington – Van Heusen – Arlen – Adams

Helena Juntunen, sopraano
Avanti!
UMO Helsinki Jazz Orchestra
Suomalainen barokkiorkesteri
Kirmo Lintinen, johtaja
René Bosc, johtaja

 

Takaisin