Rauhoittavia tunnelmapaloja & vitaalista voimaa tarjoilee Jyväskylä Sinfonian puhallinkamarikonsertti 25.3.

Julkaistu 13.3.2020

Jyvaskyla puhallin (1)

Jyväskylä Sinfonian kamarikonsertti Puhaltajien yösoitto keskiviikkona 25.3. tarjoaa yleisölle moniulotteisen teosparin ja laajentaa puhallinmusiikin reviiriä, kun ohjelmassa on sekä W. A. Mozartin että romanialaisen George Enescun musiikkia. Toisin kuin kamarikonserteissa tyypillisesti, tässä konsertissa esiintyjäjoukko on huikean suuri tentetti eli kymmenen muusikkoa. 

- Tentetille sävellettyjä teoksia on vähän, joten on kiva päästä nyt soittamaan isolla porukalla hienoja kamarimusiikkiteoksia, kertoo Jyväskylä Sinfonian käyrätorven äänenjohtaja Jussi Järvenpää.

W. A. Mozartin c-molli-serenadi kantaa lisänimeä Nachtmusik eli yösoitto. Se on rauhoittava tunnelmapala, joskin Mozartiksi epätavallisen tummasävyistä ja painokastakin musiikkia. George Enescun Dixtuoria on kutsuttu jopa loisteliaaksi sinfoniaksi ja se säteilee nuoruuden voimaa sekä vitaalisuutta.

Konsertissa esiintyvät Jyväskylä Sinfonian huilistit Alexis Roman ja Esa-Veli Riuttamäki, oboistit Nahoko Kinoshita ja Laura Lammi (sij.), klarinetistit Gil Shaked-Agababa ja Kristjan Parts, fagotistit Sanna Wihinen ja Risto Keinänen sekä käyrätorvistit Jussi Järvenpää ja Juha Keskinen.

Konsertti kuullaan Jyväskylän kaupungintalossa klo 19.

Lue lisää:
Puhaltajien yösoitto -konsertti

Liput:
Lippu.fi: 17,50 / 14,50 / 8,50 € + toimitusmaksut alk. 1 € 
Teatterin lippumyymälä: 15 / 13 / 7 €

 

Takaisin