RSO:n konserteissa toistaiseksi kamarimusiikkia - kaikki konsertit suorina lähetyksinä Ylen kanavilla

Julkaistu 16.3.2020

Radion sinfoniaorkesteri tiedotti 12.3. jatkavansa konserttitoimintaansa kevään ohjelman mukaisesti Ylen kanavilla ilman saliyleisöä. Viikonlopun aikana päädyttiin kuitenkin siihen, että 100-henkisen orkesterin intensiivinen työskentely on riski muusikoiden terveydelle.

Konserteissa tullaankin toistaiseksi esittämään pienien kokoonpanojen kamarimusiikkia ja ne nähdään suorina lähetyksinä Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä. Konserttien käsiohjelmat ovat ladattavissa orkesterin verkkosivuilta.

Keskiviikkona 18.3. juhlitaan Beethovenin juhlavuotta. Viulisti Laura Vikman ja pianisti Kirill Kozlovski esittävät sonaatit viululle ja pianolle nro 6 ja 7. Väliajan jälkeen RSO:n muusikoista koostuva Uusi Helsinki -kvartetti esittää jousikvarteton nro 13 op. 130.

Seuraavien viikkojen ohjelmisto ilmoitetaan myöhemmin.

Musiikkitalon pienemmässä Paavo-salissa järjestettävät RSO:n kamarimusiikkikonsertit toteutetaan edelleen, mutta Helsingin kaupungin tekemän uuden linjauksen mukaisesti niiden yleisömäärä rajataan sataan henkeen. Kamarimusiikkifestivaali MIND!:n festivaalikonserteista Prokofjevin Pekka ja susi -konsertit joudutaan perumaan kokonaan, koska niihin oli ehditty myydä jo 200 lippua. 

Ostetut kertaliput RSO:n konsertteihin 13.3.-27.5.2020 lunastetaan takaisin. Lipun hinta palautetaan ilman ostohetkellä maksettua tilausmaksua sekä käsittely- ja toimitustapakuluja.

Ostettujen kausilippujen hinnasta palautetaan asiakkaalle sarjaan kuuluvien konserttien osuus aikavälillä 13.3.-27.5.2020 ilman ostohetkellä maksettua tilausmaksua sekä käsittely- ja toimitustapakuluja.

Hyvitysten hakemisesta ohjeistetaan RSO:n verkkosivuilla yle.fi/rso

 

Takaisin