Kemin kaupunginorkesteri jatkaa toimintaansa toistaiseksi

Julkaistu 21.4.2020

 Kemin kaupunginorkesteri_credit EJ Posti 

Kemin kaupunginorkesteri saa jatkaa toimintaansa vielä toistaiseksi, sillä kaupunginvaltuusto siirsi orkesterin lakkauttamisasian elokuulle. Päätös oli maanantain kokouksessa yksimielinen. Lakkauttamista käsitellään valtuuston kokouksessa 20. elokuuta osana talouden sopeuttamisohjelmaa.

Kemi perustaa myös työryhmän käymään neuvotteluja alueen muiden kuntien kanssa yhteistyöstä orkesterin rahoittamiseksi. Keskustelu rahoituksen laajentamisesta jo käyty jo aikaisemmin, mutta nyt työryhmässä on mukana myös Länsi-Pohjan musiikkitoimen edustaja.

Lakkauttamisesitystä on perusteltu kaupungin heikolla taloustilanteessa. Lakkauttamisen tapahtuessa menetettäisiin kuitenkin valtionosuuksia, avustuksia ja orkesterin tuloja niin paljon, että säästösumma jäisi pieneksi. Syksyllä eduskuntaan tuleva esitys esittävien taiteiden valtionosuusuudistuksesta painottaa yhä enemmän yhteistyötä ja alueellista saavutettavuutta. Esitys sisältää mahdollisuuden korotettuun valtionosuusprosenttiin, jos Kemin kaupunginorkesteri toimisi tulevaisuudessa säännöllisesti useamman kunnan alueella.

Kemin kaupunginorkesteri on keskeinen kulttuuritoimija Meri-Lapissa. Kemin kaupunginorkesteri joustavine kokoonpanoineen esittää monipuolista ohjelmistoa ilman musiikillisia rajoja. Yhteistyö paikallisten kuorojen ja teatterin kanssa, sekä uuden suomalaisen musiikin kantaesitykset kuuluvat tämän nuorekkaan ja kehittyvän orkesterin vuosittaiseen ohjelmaan. Tällä hetkellä orkesterin koko on suurimmillaan 50-55 soittajaa, joista päätoimisia ovat Meri-Lapin jousikvartetin jäsenet. Muut vakituiset muusikot ovat Meri-Lapin musiikkiopiston opettajia ja edistyneimpiä oppilaita sekä alueen muita ammattimuusikoita.

 

Takaisin