Anna Clynen jousikvarteton Suomen ensiesitys RSO:n konsertissa 8.5.

Julkaistu 7.5.2020

RSO:n konsertissa 8.5. on pääosassa kamarimusiikkikokoonpanojen peruskivi - kahden viulun, alttoviulun ja sellon muodostama jousikvartetto.

Ohjelmassa on kaksi nykysäveltäjän luomaa teosta, Outi Tarkiaisen Trois poèmes ja Suomen ensiesityksenä kuultava Anna Clynen Breathing Statues, joka vasta kantaesitettiin Yhdysvalloissa 20.2.2020. Nykysäveltäjien lisäksi ohjelmassa on Shostakovitshin jousikvartettoja.

Akustisen ja elektroakustisen musiikin säveltäjä, englantilainen Anna Clyne on toiminut mm. Chicagon ja Baltimoren sinfoniaorkestereiden nimikkosäveltäjänä. Hänet on juuri nimitetty samaan tehtävään Skotlantilaiseen kamariorkesteriin. RSO jatkaa Clynen teosten esityksiä myös kaudella 2020-2021, jolloin kuullaan orkesteriteokset Sound and Fury sekä This Midnight Hour.

RSO:n loppukevään kamarimusiikkisarjassa kuullaan vielä kaksi konserttia, joiden suorat lähetykset nähdään Ylen kanavilla 13.5. ja 27.5. klo 19.

OHJELMA 8.5.

Outi Tarkiainen: Trois poèmes
Anna Clyne: Breathing Statues
Dmitri Shostakovitsh: Kaksi kappaletta jousikvartetille
Dmitri Shostakovitsh: Jousikvartetto nro 13 b-molli op. 138

Reeta Maalismaa, viulu, Maria Puusaari, viulu, Aino Räsänen, alttoviulu, Eeva Rysä, sello, Paula Sundqvist, viulu, Ville Koponen, viulu, Jakob Dingstad, alttoviulu, Mikko Ivars, sello

Konsertti lähetetään suorana Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä 8.5. klo 19 alkaen.

 

Takaisin