Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterista SUOSIOn jäsen

Julkaistu 18.5.2020

Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri kuva Maija Astikainen

Lisää yhteyksiä koulutuksen ja ammattikentän välille -
Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri Suomen Sinfoniaorkesterien liitännäisjäseneksi

Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri on hyväksytty Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n (SUOSIO) liitännäisjäseneksi. Orkesterista tulee SUOSIOn 31:n jäsen ja kolmas liitännäisjäsen. Liitännäisjäsenet ovat säännöllisesti konsertoivia nuorten ja nuorten aikuisten orkestereita, joiden ohjelmisto on vaativaa sinfoniakirjallisuutta.

Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin mukaantulo toimintaan lisää hedelmällistä yhteistyötä korkean asteen muusikkokoulutuksen ja ammattiorkesterikentän välillä. Jäsenyyden myötä orkesteri pääsee osallistumaan SUOSIO koulutustoimintaan, seminaareihin, Valtakunnallisiin orkesteripäiviin sekä Pohjoismaiseen orkesterikonferenssiin. Orkesterin viestintää voi jatkossa seurata myös SUOSIOn nettisivuilta. SUOSIOn hallitus teki päätöksen jäsenyydestä kokouksessaan maaliskuussa.

Sakari-Oramo-credit-Benjamin-Ealovega (1)

”Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri on tärkeä osa suomalaista orkesterikenttää ja monen muusikonalun ensimmäinen kosketuskohta vaativaan ja kunnianhimoiseen orkesterityöhön.

Soittajistoltaan usein Suomen kansainvälisimpänä orkesterina se on myös ikkuna sekä maailmalta Suomeen että päinvastoin. Tämän vuoksi on luonnollista ja erittäin hienoa aloittaa yhteistyö Suomen Sinfoniaorkestereiden jäsenenä.” - Sakari Oramo, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian orkesteri- ja kapellimestarikoulutuksen professori.

 

taideyliopisto_black_1

Sibelius-Akatemian Sinfoniaorkesteri on vuodesta 1916 tarjonnut orkesterisoitinten opiskelijoille mahdollisuuden hioa taitojaan täysimittaisen orkesterin riveissä.

Lukuvuoden aikana konserttiin huipentuvia sinfonia- ja kamari-orkesterikoulutusperiodeja on neljästä kuuteen, ja niiden lisäksi opiskelijat osallistuvat sekä Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksen tuotantoihin oopperaorkesterina että oman soitinryhmänsä erikoiskokoonpanoihin, kuten esimerkiksi jousikamariorkesteriin ja puhallinorkesteriin.

Sinfoniaorkesteria ovat vuosien varrella johtaneet muun muassa Jussi Jalas, Jorma Panula, Arvid Jansons, Paavo Berglund, Sir Collin Davis, Eri Klas, Leif Segerstam, Atso Almila, Esa-Pekka Salonen, Jukka-Pekka Saraste, Okko Kamu, John Storgårds, Osmo Vänskä, Sakari Oramo ja Mikko Franck. Sibelius-Akatemian orkesteri- ja kapellimestarikoulutuksen professori johtaa konsertteja säännöllisesti. Professorina aloitti tammikuussa 2020 Sakari Oramo.

Suosio1

Vuonna 1965 perustettu Suomen Sinfoniaorkesterit ry edistää ja kehittää maamme sinfonia- ja kamariorkesteri-toimintaa sekä valvoo orkestereiden etuja ja oikeuksia.

Yhdistyksen tehtävänä on orkestereiden taloudellisten edellytyksen turvaaminen ja tunnettuuden lisääminen. SUOSIO pitää yhteyttä poliitikkoihin ja virkamiehiin, jotka ovat mukana orkestereita koskevassa päätöksenteossa. Yhdistys hoitaa yhteyksiä kansainvälisiin orkesteri- ja musiikkijärjestöihin ja tuo uusia ideoita maailmalta Suomeen. SUOSIO välittää tietoja orkestereista kotimaisille ja ulkomaisille medioille.

 

Takaisin