Tampere Filharmonia soittaa syyskuun konsertit tuplana – Syyskauden lipunmyynti alkaa 

Julkaistu 3.8.2020

TampereFilharmonia02_KuvaKaapoKamu

Tampere Filharmonia valmistautuu aloittamaan syyskauden 2020 poikkeuksellisissa oloissa. Syyskuussa konsertit soitetaan supistetuille yleisöille turvavälien toteutumisen varmistamiseksi.  

Tampere Filharmonian syyskauden 2020 yksittäislipunmyynti käynnistyy tiistaina 4.8. kello 9. Myyntiin tulevat syksyn sinfonia- ja kamarikonserttien yksittäisliput sekä sarjaliput. Vanhat kausikorttipaikat pidetään varattuina 16.8.2020 iltaan saakka, minkä jälkeen lunastamattomat kausipaikat vapautetaan myyntiin. 

Lipunmyyntipaikkoja ovat Tampere-talon lipunmyynti, Lippu.fi:n toimipisteet sekä Kulttuurimyymälä Aplodi. Kulttuurimyymälä Aplodi aukeaa lipunmyynnin aloituspäivänä kello 10. 

Orkesteri toivoo, että mahdollisimman moni asiakas ostaisi lippunsa Lippu.fi:n verkkopalvelusta. Näin pyritään välttämään lipunmyyntipisteiden ruuhkautumista. Lipunmyynnin aloitukseen liittyvää erityisohjelmaa Tampere-talon aulassa ei tällä kertaa järjestetä. Yleisöpäivä järjestetään, kun se on jälleen turvallista ja koronavirustilanne on rauhoittunut. 

Tuplakonsertit syyskuussa 

Syyskuussa Tampere Filharmonian sinfoniakonsertit soitetaan tuplana. Kello 17 alkaviin konsertteihin myydään 500 numeroimatonta yksittäislippua. Kello 19 alkavat konsertit on varattu kausikorttilaisille. Syyskuussa ei järjestetä Teokset tutuiksi -tilaisuuksia, Kurkistuksia kenraaliharjoitukseen eikä lapsiparkkeja. 

Tuplakonsertit soitetaan ilman väliaikaa ja konserttiohjelmiin on tehty pieniä muutoksia. Osissa teoksista myös orkesterin kokoonpanoa on pienennetty muusikoiden turvavälien toteutumisen takaamiseksi. Muutokset koskevat seuraavia konsertteja:

  • To 3.9. klo 17 ja 19, Beethoven 6. Keurisin Arcade poistuu konserttiohjelmasta. 
  • Pe 11.9. klo 17 ja 19, Rakastava. Sibeliuksen Rakastava poistuu konserttiohjelmasta. 
  • Pe 18.9. klo 17 ja 19, Tarinat. Ravelin Shéhérazade ja Schönbergin Pelléas ja Mélisande poistuvat konserttiohjelmasta, konserttiohjelmaan lisätään Mozartin Aarioita ja Teatterinjohtaja-alkusoitto sekä myöhemmin ilmoitettava teos. 
  • To 24.9. klo 19 ja pe 25.9. klo 19, Beethoven 5. Konserttiohjelma säilyy entisellään. 

Yleisörajoitusten poistuessa lokakuun alussa konsertit pyritään järjestämään normaalisti, yleisön ja muusikoiden turvallisuus luonnollisesti huomioiden. Tampere Filharmonia pidättää oikeuden ohjelma- ja yleisömäärämuutoksiin, mikäli uusia yleisötapahtumia koskevia määräyksiä tai asetuksia astuu voimaan. 

Turvallisuus on tärkeintä 

Yleisön ja muusikoiden turvallisuus on orkesterille ensiarvoisen tärkeää. Siksi Tampere Filharmonia ja Tampere-talo ovat laatineet ohjeistuksia, joita noudattamalla pyritään varmistamaan mahdollisimman turvallinen konserttikokemus kaikille. Turvatoimiin lukeutuvat muun muassa turvaväleistä huolehtiminen, yleistä hygieniaa parantavat toimet, tehostettu siivous sekä Tampere-taloon saapumiseen ja sieltä poistumiseen liittyvät ohjeistukset. 

Lisäksi Tampere-talon tilat ja kosketuspinnat on käsitelty itsedesinfioituvalla katalyysipinnoitteella, joka on perinteistä desinfiointia huomattavasti tehokkaampi tapa ehkäistä tartuntatautien leviämistä.

Lue lisää: https://www.tampere-talo.fi/ajankohtaista/tampere-talo-sai-viruksilta-ja-bakteereilta-suojaavalla-katalyysipinnoitteen/

Puistokonsertti siirtyi verkkoon, orkesteri kiertää Pirkanmaata elokuussa 

Tampereen kulttuurisyksyn perinteisesti käynnistävä Tampere Filharmonian Puistokonsertti soitetaan tänä vuonna 8.8. kello 18 Tampere-talon Isossa salissa, ja konsertti nähdään suorana lähetyksenä Yle Areenassa. Konsertin yleisöksi paikan päälle on kutsuttu sellaisten ammattiryhmien edustajia, joiden rooli on ollut elimellisen tärkeä kevään koronakriisin hoidossa. Tällaisia ryhmiä ovat esimerkiksi Taysin hoitohenkilökunta ja apteekkien työntekijät.  

Konsertin johtaa tuttuun tapaan ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali ja sen solistina kuullaan sopraano Marjukka Tepposta.  

Tampere Filharmonian pienkokoonpanot kiertävät Pirkanmaata elokuussa TF Liikkeellä -kiertueen muodossa. Kiertueelle osallistuu kolme konserttimestarien johtamaa jousiyhtyettä. Lisäksi mukana on kaksi puupuhaltimista koostuvaa yhtyettä ja vaskiseitsikko. Konserttien juonnoissa kerrotaan teosten taustoista ja haastatellaan muusikoita. Kiertueen kaikkiin konsertteihin on vapaa pääsy. 

Elokuun lopussa orkesteri osallistuu UNM 2020 -festivaaliin Voimaa maasta -konsertilla, johon myydään 350 lippua. Konsertti kuullaan suorana lähetyksenä Yle Radio 1:llä.  

 

Takaisin