Musiikkia Mozartin oopperoista Taikahuilu ja Così fan tutte Promenadisalissa huomenna perjantaina

Julkaistu 26.11.2020

Pori Sinfoniettan ja Sataoopperan Mozartin matkassa -oopperakonsertti esitetään Promenadisalissa 27.11. kello 19. Liput Ticketmasterista 28/22/8 €.

Kun aiemmin suunniteltu Sataoopperan ja Pori Sinfoniettan yhteistyöproduktio Il maestro di cappella & Cavalleria rusticana jouduttiin koronatilanteessa tuotannon laajuuden vuoksi peruuttamaan, haluttiin suunnitella jokin toinen oopperayhteistyö sen paikalle.

- Päädyimme kahteen Mozartin myöhäisemmän tuotannon oopperaan, Taikahuiluun ja Così fan tutteen, jotka sopivat nuorille laulajille. Musiikki on hienoa, dramaattista ja eläväistä, kertoo Sataoopperan sihteeri ja baritoni Johannes Pessi, joka myös laulaa konsertissa.

Mozartin viimeiseksi jäänyt ooppera Taikahuilu valmistui säveltäjän kuolinvuonna 1971. Ensimmäinen suuri saksankielinen ooppera on yksi kaikkien aikojen rakastetuimmista ja esitetyimmistä ja sen juoni kietoutuu rakkaustarinaan. Prinssi Tamino lähtee Yön kuningattaren palveluksessa pelastamaan tämän tytärtä Paminaa pahalta Sarastro-velholta. Sarastron hallitsemassa Viisauden temppelissä hänelle kuitenkin selviää, että Sarastro on vanginnut Paminan pelastaakseen hänet pahalta äidiltään. Tarina päättyy, kun rakastavaiset Tamino ja Pamina vihitään Viisauden temppelin mysteereihin.

Pori Sinfoniettan ja Sataoopperan konsertissa Taikahuilusta kuullaan Taminon aaria tenori Aarne Mansikan esittämänä, Yön kuningattaren aaria sopraano Johanna Takalon tulkintana, Paminan aaria solistina sopraano Aleksiina Turtiainen,  Sarastron aaria solistina bassobaritoni Henri Uusitalo sekä kvintetti ”Hm, hm, hm”.

Così fan tutte -ooppera vuodelta 1790 on Mozartin neljänneksi viimeinen ooppera. Italiankielinen opera buffa kertoo tarinaa uskollisuudesta. Kun Don Alfonso  väittää, että kaikki naiset pettävät, Guglielmo ja Ferrando vakuuttavat heidän morsiamiensa olevan uskollisia. Asiaa ryhdytään selvittämään niin, että miehet ovat lähtevinään matkalle, palaavat valeasuisina ja alkavat liehitellä toistensa morsiamia.

Konserttiin on valittu oopperan alkusoiton lisäksi duetto ”Ah, guarda sorella” ja ensimmäisen näytöksen finaali.

Konserttiohjelmaan on lisäksi nostettu Mozartin tuotannosta Sinfonian nro 36 ”Linz” K.425 neljäs osa Finale (Presto) ja Eine kleine nachtmusik K.525.

Konsertin johtaa kapellimestari Eugene Tzigane. Japanilaissyntyinen yhdysvaltalaiskapellimestari työskentelee mielellään laulajien kanssa ja on johtanut oopperaproduktioita muun muassa Baijerin ja Hampurin valtionoopperoissa ja Frankfurtin Oopperassa.

- Yhteistyö kapellimestarin kanssa on lähtenyt käyntiin erinomaisesti. Hän ymmärtää laulajaa ja musiikkia, jota tekee. Me Sataoopperalla olemme todella iloisia, että pääsemme tekemään tämän tuotannon Pori Sinfoniettan kanssa, Pessi sanoo.

Mozartin matkassa
Pe 27.11. klo 19 Promenadisali
Yhteistyössä Sataoopperan kanssa

Eugene Tzigane, kapellimestari
Johanna Takalo, sopraano
Aleksiina Turtiainen, sopraano
Rachel McIntosh, mezzosopraano
Aarne Mansikka, tenori
Johannes Pessi, baritoni
Henri Uusitalo, bassobaritoni

Liput: 28/22/8 € Ticketmaster

Kymppikortti-konsertti. Edellytämme paikkalippua myös korteilla konserttiin tulevilta.

Suosittelemme kasvomaskien käyttöä.
Pori Sinfoniettan turvallisuusohjeet Promenadisalin konsertteihin

Porrastettu saapuminen Promenadisaliin:
18.40 parvi (takaparvi) vasen & oikea
18.45 sivuparvet vasen & oikea
18.50 permanto vasen & oikea

Konsertista ei järjestetä avointa kenraaliharjoitusta.

 

Takaisin