Mikaelissa soivat suomalaiset ja Puccinin klassikot

Julkaistu 30.11.2020

Jyrki_LasonpaloPaivi Pylvanainen_credit VillePaasimaa

Mikkelin kaupunginorkesterin konsertissa PUCCINI – ITALIALAISEN OOPPERAN MESTARI torstaina 3.12. klo 19 Mikaelissa kuullaan Puccinin ooppera-aarioita ja jousiorkesteriteoksia, Kuulan ja Merikannon yksinlauluja sekä Melartinin Serenadi. Konsertin solistina tunnelmoi sopraano Päivi Pylvänäinen ja konsertin johtaa konserttimestarimme Jyrki Lasonpalo.

Savonlinnalaislähtöinen sopraano Päivi Pylvänäinen on valmistunut Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta erinomaisin arvosanoin keväällä 2015. Pylvänäinen on tehnyt useita merkittäviä rooleja kotimaisilla oopperalavoilla. Suuren yleisön tietoisuuteen hän nousi kiitetyllä nimiroolillaan Ilkka Kuusiston Aino Ackté -oopperassa.

Italialaisen oopperan mestarin Giacomo Puccinin musiikki on kaikille jollakin tasolla tuttua, vaikka ei ”Konsertti alussa nautitaan suomalaisesta musiikista ja jälkimmäinen puolisko omistetaan Puccinille. Näin yleisö pääsee edelleen nauttimaan italialaisen oopperan mestarin lauluista konsertin otsikon mukaisesti” kertoo orkesterin intendentti Jaakko Antila.

PUCCINI – ITALIALAISEN OOPPERAN MESTARI 
to 3.12.2020 klo 19, Mikaeli
Jyrki Lasonpalo, konserttimestari
Päivi Pylvänäinen, sopraano

Toivo Kuula: Syystunnelmia
Tuijotin tulehen kauan
Aamulaulu
Erkki Melartin: Serenadi jousille
Oskar Merikanto: Omenan kukat
Miksi laulan
---
Giacomo Puccini: Tre minuetti
O mio babbino caro
Scherzo
Mi chiamano mimi
Musettan aaria: Quando m’en vo
Crisantemi
Vissi d'arte

 

Takaisin