Jyväskylä Sinfonian kevätkauden toinen konsertti Laulava Fresko 20.1. vaihtuu kaikille maksuttomaksi verkkolähetykseksi – Yleisöesitysten jatkosta tiedetään 15.1.

Julkaistu 12.1.2021

Anton Meijas

Jyväskylän kaupunki jatkaa koronasuositustensa ja palveluidensa rajoitusten voimassaoloa helmikuun loppuun asti, Jyväskylä Sinfonian sekä kaupunginteatterin esityskauden avaaminen ratkaistaan 15.1.2021. Näin ollen kevätkauden toinen konsertti keskiviikkona 20.1. Jyväskylän teatteritalolla peruuntuu yleisön osalta ja sen tilalla nähdään maksuton suora verkkolähetys Jyväskylä Sinfonian YouTube-kanavalla klo 19.

Jyväskylä Sinfonia on päättänyt varmuuden vuoksi esittää ensiviikon konserttinsa kaikille maksuttomana verkkolähetyksenä. Konsertin ohjelmistoon on tullut muutos tästä johtuen.
Harjoittelutoiminta jatkuu kuitenkin normaalisti turvallisuusohjeet huomioiden.

Konsertteihin lipun ostaneita pyydetään vaihtamaan liput toiseen kevään konserttiin

Asiakkaita kannustetaan ensisijaisesti vaihtamaan lippunsa kevään konsertteihin Jyväskylän teatteritalon lippumyymälässä. Lipun palautus onnistuu vain Lippu.fi verkkokaupan lomakkeella 14.3.2021 mennessä. Linkki lomakkeeseen löytyy osoitteesta web.lippu.fi/palautus. Lisätiedot ja ohjeet vaihtoihin sekä palautuksiin löytyy nettisivuiltamme. www.jyvaskylasinfonia.fi/jyvaskyla-sinfonia/liput. Lipun ostaneihin otetaan yhteyttä.

Orkesterin toimintaa voi myös tukea jättämällä lippuhyvityksen hakematta. 
Pahoittelemme peruuntumisista aiheutuvaa harmia.

Laulava Fresko -konsertin 20.1. solistina huikean lahjakas nuori pianisti Anton Mejias - ohjelmistossa muutos verkkolähetyksen vuoksi

Jyväskylä Sinfonian ja Joensuun kaupunginorkesterin Antti Auviselta tilattu yhteistilausteos Cantus Fresco Disco jää pois verkkolähetyksen ohjelmistosta. Esitys siirtyy keväälle, sillä yleisön pitää ehdottomasti saada kokea teos paikan päällä konsertissa. Sen tilalla konsertissa kuullaan Gabrielle Faurén Pelléas ja Mélisande op. 80. Konsertin johtaa ylikapellimestari Ville Matvejeff.

Anton Mejias ei ole vielä kahtakymmentäkään ja hän on jo voittanut Pohjoismaisen pianokilpailun, vakiinnuttanut paikkansa festivaaliesiintyjänä sekä valinnut opiskelupaikakseen Philadelphian Curtis-instituutin – useista tarjolla olleista vaihtoehdoista. Hänen soittonsa säteilee, soljuu, laulaa ja rakentaa huikean freskon Maurice Ravelin jazzahtavasta G-duuri-konsertosta.

Maksimaalisten oopperoiden mestari ja visionääri Richard Wagner halusi yllättää vaimonsa tämän syntymäpäivänä ja sävelsi työn alla olleen Siegfried-oopperan pohjalta idyllin. Mutta siitäkin tuli laajuudessaan sinfoninen fresko, jonka laulavuus on yhtä aikaa lempeää, väkevää, intiimiä ja monumentaalista.

Lisätietoja konsertista ja live-streamista
Ville Matvejeff
Anton Mejias

 

Takaisin