Joensuun kaupunginorkesterin Musiikkitalven avajaiskonsertin solisti on vaihtunut

Julkaistu 23.2.2021

Eero Lehtimaki16 Heikki Tuuli

YHTEYS SISIMPÄÄN TO 25.2.2021 CARELIA-SALI KLO 19
Konsertti esitetään maksullisena suoratoistopalveluna

Joensuun kaupunginorkesteri 
Johtaa Eero Lehtimäki
Solisti Kasmir Uusitupa, viulu

Emilie Mayer: Sinfonia nro 1 c-molli
F. Mendelssohn: Viulukonsertto e-molli op. 64

Poikkeustilanteiden vuoksi konsertin alkuperäinen solisti Tami Pohjola joutui yllättäen perumaan tulonsa, ja hänen tilalleen saatiin viulisti Kasmir Uusitupa, joka paikkaa Pohjolaa pikaisella varoitusajalla.

Konsertin ohjelma pysyy samana ja Kasmir Uusitupa soittaa Mendelssohnin e-molli viulukonserton Kaupunginorkesterin solistina torstaina 25.2. kello 19.

Kasmir Uusitupa (s. 1995) on suomalainen viulisti. Hän aloitti kuusivuotiaana opiskelun Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Uusitupa on ollut solistina useissa orkestereissa ja soittanut Borea-kvartetin jäsenenä. Uusitupa on myös tulkinnut kansanmusiikkia eri festivaaleilla ja osallistunut Kuhmon Kamarimusiikkiin. Hän on lisäksi osallistunut useisiin viulukilpailuihin, kuten Sibelius-viulukilpailuun ja Kuopion viulukilpailuun. Jälkimmäisessä hän eteni finalistiksi keväällä 2015.

Joensuun kaupunginorkesteri ja taiteellinen johtaja Eero Lehtimäki avaavat konsertin Emilie Mayerin sinfonialla numero 1 c-molli. Tämä romantiikan ajan sinfonia sai kantaesityksen Stettinissä vuonna 1847, mutta sen jälkeen teosta ei enää kuultu Mayerin elinaikana. Mayer oli naissäveltäjä, joka sävelsi ja julkaisi aikanaan laajalti, mutta aikakaudelleen tyypillisesti hän kärsi sukupuoleensa kohdistuvista ennakkoluuloista ja kuoleman jälkeistä pikaisesta unohtamisesta.

Taiteellinen johtaja Eero Lehtimäki on luonut innovatiivisuudellaan sekä rohkealla kokeilevalla otteellaan musiikillista yhteisöä kaupunginorkesterin ääreen. Lehtimäki on tuonut mielenkiintoisia ohjelmakokonaisuuksia, sekä luonut orkesterin toimintaa ajatellen kokonaisvaltaista ajattelua niin yleisön tavoittamiseksi, kuin taiteellisen työn kehittämiseksi.

Syksyllä 2019 alkanut yhteistyö Lehtimäen ja Joensuun kaupunginorkesterin kanssa lujittuu entisestään, kun Lehtimäen jatko-optio otetaan käyttöön ja matka kaupunginorkesterin kanssa jatkuu aina heinäkuun loppuun vuonna 2022.

 

Takaisin