Jyväskylä Sinfonia on the Move soi pihoilla ikääntyneille ja muille verkossa

Julkaistu 6.5.2021

Jyvaskyla on the move

Jyväskylä Sinfonian jo traditioksi muodostunut Sinfonia on the Move -tempaus toteutetaan tänä vuonna 11.-26. toukokuuta yhteistyössä Jyväskylän kaupungin ikääntyneiden sekä kulttuuri- ja osallisuuspalveluiden kanssa. 

Tempaus tekee Jyväskylä Sinfonian työtä näkyväksi ja saavutettavaksi myös muille kuin jo vakiintuneelle konserttiyleisölle. Koska yleisötilaisuuksien järjestäminen koronaturvallisesti on vielä toukokuussa haastavaa, Sinfonia on the Move toteutetaan piha- ja videokonsertteina kulttuurillisesti merkittävissä ja mielenkiintoisissa kohteissa ympäri Jyväskylää. Tänä vuonna konserteissa kuullaan mm. fagotti-lyömäsoitinduoa, erikokoisia jousiyhtyeitä, vaskikvartettia sekä tango-oktettia.

Sinfonian pienyhtyeet ilahduttavat iäkkäämpää väkeä palvelutalojen ja ikääntyneille suunnattujen vuokratalojen pihoilla mm. Huhtasuolla, Palokassa, Vaajakoskella sekä Korpilahdella. Pienyhtyeiden esittämiä pienoiskonsertteja videoidaan Jyväskylän kaupungin liikuntapaikkojen ja museoiden lisäksi erikoisemmissa esiintymispaikoissa, kuten mm. Pekka Erwast -temppelissä, Juurikkasaaressa sekä Vaajakosken Wanhassa Woimalassa. 

Sinfonian pienyhtyeet esiintyvät kahden viikon aikana lähes 40 eri kohteessa ympäri Jyväskylää ja Äänekoskea sekä osana Ylä-Kaupungin Yö -tapahtumaa. Videoesityksiä julkaistaan päivittäin Sinfonian YouTube-kanavalla ja osa esiintymisistä nähdään myös suorana lähetyksenä Facebookissa. Videotallenteet tulevat kaikkien katsottaviksi Jyväskylä Sinfonian YouTube-kanavalle, jossa ne ovat nähtävillä 31.5. saakka. 

 

Takaisin