Helsingin kaupunginorkesterin syyskausi käynnistyy kantaesityksillä

Julkaistu 7.9.2021

Konserttisaliin vapautuu lisää paikkoja – salin kapasiteetti on syyskuussa 50 % 

Helsingin kaupunginorkesterin syyskausi käynnistyy Felipe Laran kaksoiskonserton kantaesityksellä. Konserton solistivieraat tulevat Yhdysvalloista: moninkertainen Grammy-voittaja, kontrabasisti Esperanza Spalding ja modernin huilun tähti Claire Chase. Felipe Laran sävellys on Helsingin kaupunginorkesterin ja Los Angeles Philhamonicin yhteistilaus. Kauden avajaiskonsertissa perjantaina 10.9. Helsingin kaupunginorkesteria johtaa sen ylikapellimestari Susanna Mälkki 

Perjantaina 10.9. nähdään myös uuden Visuaalisen alkusoiton kantaesitys Musiikkitalon mediaseinällä. Kuvataiteilija Jenni Toikan videoteos Preludi Op. 28 nro 2 valittiin toteutettavaksi AVEKin, Nykytaiteen museo Kiasman, AV-Arkin ja HKO:n teoshaussa kaksi vuotta sitten ja teos liitetään Kiasman/Kansallisgallerian kokoelmiin. Toikan Preludi nähdään mediaseinällä ennen jokaista Helsingin kaupunginorkesterin konserttia nyt alkavan syyskauden aikana. 

Slaavilaisin sävyin soivan syyskauden ohjelma:  

http://helsinginkaupunginorkesteri.fi/fi/konsertit 

Terveysturvallisesti konserttiin 

Helsingin kaupunginorkesterin syyskuun konsertteihin on uuden viranomaispäätöksen mukaan sallittua ottaa 50 % Musiikkitalon konserttisalin kokonaiskapasiteetista. Nyt lipunmyyntiin avataan aiemmin suljettuina olleita tyhjiä rivejä. Paikkoja saliin myydään edelleen yksittäin ja kaksittain ja jokaisen lippupaketin välillä on vähintään yksi tyhjä paikka. Lisäliput tulevat myyntiin avajaiskonserttiin 10.9. jo maanantaina 6.9. ja muihin syyskuun konsertteihin alkuviikon aikana. 

Konserteissa tulee edelleen noudattaa julkisissa sisätiloissa voimassa olevaa maskisuositusta, huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä pitää turvaväli muihin konserttivieraisiin Musiikkitalossa liikkuessa. Konserttilipun voi sairastapauksessa vaihtaa muuhun konserttiin soittamalla Musiikkitalon lipunmyyntiin konserttipäivänä klo 11 mennessä. 

Musiikkitalon turvallisuusohjeet: https://musiikkitalo.fi/2020/08/02/syksyn-varotoimet-musiikkitalossa/ 

Lisätiedot ohjelmistosta: www.helsinginkaupunginorkesteri.fi 

 

Takaisin