Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n puheenjohtajaksi valittiin Pekka Seppänen

Julkaistu 22.11.2022

Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n syyskokous valitsi yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi Pekka Seppäsen. Seppänen aloittaa tehtävässään vuoden 2023 alussa.

Seppänen toimii oman yrityksensä palveluksessa johtamisen ja viestinnän parissa, mitä ennen hän työskenteli median johtotehtävissä muun muassa Talouselämä-lehden päätoimittajana. 

Seppänen on myös Patricia Seppälän säätiön hallituksen puheenjohtaja, ja hän on toiminut samassa tehtävässä klassisen musiikin levy-yhtiö Ondine Oy:ssä sekä kirjankustantamo Gummerus Kustannus Oy:ssä. 

Hän on aktiivinen keskustelija Yle aamun Jälkipörssissä, Radio Suomen Pyöreässä pöydässä sekä kolumnistina ja kirjailijana.

Seppänen on myös harrastelijamuusikko, joka on soittanut monenlaista musiikkia useissa eri kokoonpanoissa basistina ja kosketinsoittajana. Sinfoniaorkestereiden kanssa hänellä on ollut ilo esiintyä YL:n riveissä kakkosbassona.

”Olemme iloisia saadessamme monipuolisesti musiikkia tuntevan avarakatseisen puheenjohtajan, joka tuo näkökulmia myös orkesterikentän ulkopuolelta”, kertoo toiminnanjohtaja Iiris Lehtonen.

Yhdistyksen viimeisimpänä puheenjohtajana on toiminut vuosina 2018–2022 Erkki Liikanen.

Lisätiedot:

Iiris Lehtonen
Toiminnanjohtaja
Suomen Sinfoniaorkesterit ry
040 511 6142
iiris.lehtonen[at]sinfoniaorkesterit.fi

Pekka Seppäsen kuva: Ulla-Maija Lähteenmäki

 

 

Takaisin