Kiitos puheenjohtajallemme Erkki Liikaselle

Julkaistu 16.1.2023

Erkin nelivuotinen puheenjohtajuuskausi päättyi vuodenvaihteessa. Hän toimi puheenjohtajana aikana, jolloin musiikkielämän lisäksi myös Suomen Sinfoniaorkesterit ry koki suuria mullistuksia henkilöstön vaihtuessa. Koronapandemian aikana Erkin kokemus ja verkostot olivat korvaamattoman tärkeitä. Hänen tuellaan saatiin oikea-aikaista tietoa ja kontakteja keskeisiin vaikuttajiin. Puheenjohtajana Erkki oli kantava voima orkesteriyhteisön yhtenäisyyden luomisessa. Yhdistyksen päätöksenteko ja linjaukset olivat kokeneen hallitusammattilaisen käsissä.

Syvällisesti musiikkia tuntevana henkilönä Erkki oli puheenjohtajan roolissaan monessa mukana. Hän oli tarvittaessa niiden orkesterien tukena, joiden toiminta oli vaakalaudalla. Kautensa aikana Erkki teki ja vei eteenpäin useita eri innovaatioita. Erkillä oli mm. keskeinen osuus kunniapuheenjohtajamme Kalevi Ahon elämäkertahankkeen edistämisessä. Hannu Lahtosen kirjoittama teos on nyt lähes valmis ja se julkaistaan loppuvuodesta.

Puheenjohtajuuskautensa aikana Erkki johti neljän ministeriön asettamaa työryhmää, jonka tehtävänä oli selvittää Veikkauksen rahapelitoiminnan tuottojen vähenemisen vaikutuksia. Erkin työpanoksen ansiosta rahapelituotot tullaan siirtämään osaksi valtion yleiskatteellista budjettia ensi vuonna.

Suomen Sinfoniaorkesterit ry kiittää Erkkiä lämpimästi hänen tekemästään merkityksellisestä työstä yhdistyksen johdossa.

 

Takaisin