Taideyliopisto Oulu Sinfonian vieraana

Julkaistu 10.11.2023

Torstaina 16.11. Riemua ruoskan alla -konsertin myötä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian orkesterinjohdon professori Sakari Oramo, yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista kapellimestarista, tuo jälleen kapellimestariluokkansa opiskelijat Ouluun. Yhdessä konsertissa nähdään poikkeuksellisesti viisi kapellimestaria, kun opiskelijat vuorottelevat illan ohjelmiston parissa.

Tänä vuonna Oulussa vierailevat kapellimestariopiskelijat Mikael Loponen, Adomas Morkūnas, Kristian Sallinen, Kasmir Uusitupa ja Elisar Riddelin.

Mikael Loponen on vuoden 2022 Leevi Madetoja -pianokilpailun voittaja, ja hän saavutti kolmannen sijan Helsinki Lied -kilpailussa vuonna 2021. Hän oli myös yksi Tampereen pianokilpailun 2021 finalisteista. Adomas Morkūnas on kapellimestariopiskelija, säveltäjä, sovittaja, pianisti ja tapahtumatuottaja. Kristian Sallinen saavutti kolmannen sijan Tampereen valtakunnallisessa alttoviulukilpailussa vuonna 2017, ja on tällä kaudella debytoinut Baselin ja BBC:n sinfoniaorkestereissa. Kasmir Uusitupa työskentelee Suomen Kansallisoopperan 2. konserttimestarina. Elisar Riddelin on kantaesittänyt perustamansa Caprico-orkesterin kanssa yli 20 nuorten suomalaisten säveltäjien uutta kamariorkesteriteosta.

Konsertissa kuullaan Jean Sibeliuksen sävelruno En Saga, ruotsalaisen sinfonikon Carl Nielsenin huilukonsertto sekä jatkoa Dmitri Šostakovitšin sinfonioiden sarjalle, joista tällä kertaa on vuorossa Sinfonia nro 5. Solistiksi saapuu Janette Leván, joka hänkin viimeistelee tällä hetkellä opintojaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Janette on osallistunut menestyksekkäästi useisiin kansainvälisiin kilpailuihin. Hän on toiminut vierailevana soolohuilistina muun muassa Radion Sinfoniaorkesterissa, Helsingin Kaupunginorkesterissa, Tapiola Sinfoniettassa ja Turun Filharmonisessa orkesterissa.

Kuva: Janette Leván, c Anna-Maria Viksten

 

Takaisin