Horisontti-työryhmä etsii vuoden 2023 yleisötyötekoa!

Julkaistu 9.2.2024

Vuoden yleisötyöteko -tunnustuspalkinto myönnetään kulttuurin ja esittävän taiteen alaan liittyvälle projektille, hankkeelle tai teolle, joka on ollut ajankohtainen vuoden 2023 aikana. Horisontti-työryhmä haluaa nostaa esiin palkinnolla huomionarvoisia kulttuuri- ja taidekentän yleisötyötekoja sekä lisätä yleisötyöhön liittyvää tietoisuutta suuren yleisön keskuudessa. Horisontin jakama tunnustuspalkinto myönnetään nyt toista kertaa.

Ehdotuksia voi lähettää kuka tahansa ja myös omaa toimintaansa saa ehdottaa. Palkinto myönnetään ajankohtaiselle vuonna 2023 käynnissä olleelle hankkeelle tai toimintatavalle. Saajaksi ei voi ehdottaa henkilöä. Valinnassa otetaan huomioon mm. teon yhdenvertaisuutta ja saavutettavuutta edistävä vaikutus, osallistavuus, teon innovatiivisuus, soveltuvuus tai monistettavuus muille toimijoille ja alaa inspiroiva vaikutus.

Palkinnon saajan valitsee Horisontin kokoama raati määräaikana tulleiden ehdotusten joukosta.

Ehdotuksia palkinnon saajaksi voi lähettää 6.2.-6.3.2024 välillä lomakkeen kautta TÄÄLTÄ.

Ehdotuksen mahdolliset liitteet pyydetään lähettämään sähköpostilla pirjohannele.virtanen[at]gmail.com.

Voittaja julkistetaan syksyllä 2024 pidettävässä Yhteiset yleisöt -seminaarissa Lahdessa.

Horisontti on kulttuuri- ja taidealan yleisötyötahoista muodostettu työryhmä. Työryhmään kuuluu Museopedagogisen yhdistys Pedaali ry:n, esittävän taiteen Yleisötyökillan ja Suomen sinfoniaorkesterit ry:n yleisötyöfoorumin edustajat Miika Asikainen, Noona Leppinen, Tuuli Uusikukka ja Pirjo Virtanen. Lisätietoja palkinnosta antaa: Pirjo Virtanen 050-3315433 pirjohannele.virtanen[at]gmail.com.

 

Takaisin